Logo

Ελλάδα - Φινλανδία 0-1 [βίντεο]



 
 

ellada 4-9-2015Ο,τι και να πει κανείς, είναι λίγο. Η Εθνική ομάδα έχασε και από την (μετριότατη) Φινλανδία στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Πογιάνπαλο (75'), παραμένοντας τελευταία και δίχως νίκη σε επτά αγώνες στα προκριματικά του EURO 2016. Το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο, αφού η...

γαλανόλευκη μετράει πλέον τέσσερις εντός έδρας ήττες και μάλιστα δίχως να έχει πετύχει έστω ένα γκολ. Μηδέν εις το πηλίκον...

Το ότι χάθηκαν και οι όποιες μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση, δεν πρέπει καν να συζητείται, με την ομάδα να μην μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Η πορεία σε αυτά τα προκριματικά δεν έχει προηγούμενο, με τους παίκτες του Κώστα Τσάνα να έχουν μια αρκετά καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο... θύμισαν την Εθνική που βλέπουμε σε όλα τα προκριματικά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει τελευταίο και λογικά εκεί θα τερματίσει, αφού τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο. Ούτε οι αλλαγές προπονητών, ούτε κάποια νέα πρόσωπα. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα, να παρθούν γενναίες αποφάσεις, διότι έχουν γίνει άλματα προς τα πίσω μέσα σε ένα χρόνο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο

Βοηθοί: Ολεκσάντρ Κορνίικο, Νατάλια Ρατσίνσκα

4ος Διαιτητής: Σέρχι Μπέκερ

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Αραβίδης (68' Κονέ), Σάμαρης (86' Ταχτσίδης), Μήτρογλου, Καρέλης (77' Φούντας).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοΐβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ / 81' Μάτιλα), Πούκι (67' Πογιάνπαλο).

Γκολ: 75' Πογιάνπαλο

Κάρτες: 48' Αραγιούρι, 52' Αραβίδης, 94' Παπασταθόπουλος

Η ανασκόπηση του αγώνα

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Εθνική μας στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου. Ο Καρνέζης στο τέρμα, αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Κ. Παπαδόπουλος. Οι Σάμαρης και Τζιόλης ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, μπροστά τους ο Φορτούνης σε πιο δημιουργικό ρόλο, στις πτέρυγες οι Καρέλης και Αραβίδης, ενώ μπροστά βρέθηκε ο Μήτρογλου.

Ορεξάτοι μπήκαν οι διεθνείς μας στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δευτερόλεπτα είχαν την πρώτη επίσκεψη στα φινλανδικά καρέ, με τον Φορτούνη να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 6' η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Χραντέτσκι. Πίεση ψηλά από τους παίκτες μας, κατοχή της μπάλας και έλεγχος του ματς. Στο 13', το διαγώνιο σουτ του Φορτούνη για λίγο δεν... αναπαύτηκε στα δίχτυα, με την γαλανόλευκη να ασκεί πίεση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μονίμως σε θέση άμυνας και ο Καρνέζης... θεατής. Το 67%-33% κατοχής της μπάλας αποδείκνυε του λόγου το αληθές, με την Εθνική μας να είναι καλύτερη, αλλά να μην το μετουσιώνει σε γκολ, το μεγάλο πρόβλημά της σε όλα τα προκριματικά. Στο 38', το σουτ του Καρέλη βρήκε σε ετοιμότητα τον Χραντέτσκι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η κεφαλιά του Σπαρβ κατέληξε πάνω από το δοκάρι, στη μοναδική υποψία ευκαιρία των Σκανδιναβών σε όλο το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μπήκε δυνατά για να σκοράρει και να αποβάλει το άγχος της, αλλά μάταια. Όποτε οι παίκτες της βρέθηκαν σε θέση βολής, σούταραν στα πουλιά, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καν να επέμβει ο Φινλανδός τερματοφύλακας. Δυο φορές ο Καρέλης και μια Χολέμπας στο πρώτο δεκάλεπτο αστόχησαν από καλές θέσεις και το 0-0 παρέμενε.

Στην συνέχεια, η ομάδα μας αδυνατούσε να παράξει φάσεις, η Φινλανδία έκλεινε καλά τους χώρους και δεν φαινόταν ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι. Λάθος, άλλαξε προς το χειρότερο, αφού στο 75' οι φιλοξενούμενοι στην αντεπίθεση, ο Ρινγκ έδωσε στον Σαντίκ, ο Παπασταθόπουλος έβαλεκόντρα, η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Πογιάνπαλο και... 0-1. Μέχρι το τέλος, κάποιες μικροευκαιρίες δεν άλλαξαν το παραμικρό και η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και το οποίο μπήκε σε ένα σημείο που η Εθνική μας έψαχνε το λυτρωτικό γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ρινγκ έδωσε στον Σαντίκ, ο Παπασταθόπουλος έβαλε κόντρα, η μπάλα καταλήγει στον αμαρκάριστο Πογιάνπαλο κι εκείνος πλάσαρε τον Καρνέζη.

Ο διαιτητής

Ο Ουκρανός διαιτητής, Σέρχι Μπόικο, μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος στο ματς, αλλά κατάφερε να εκνευρίσει τον κόσμο με κάποιες αποφάσεις του. Όχι, δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς με τα σφυρίγματα του, άλλωστε δεν του προέκυψε και κάποια δύσκολη φάση, όμως είχε κάποια ζητήματα στο πότε σφύριζε, πότε όχι και με ποια κριτήρια.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο σκόρερ του αγώνα, ο Πογιάνπαλο. Μπήκε στο ματς στο 67' και εννέα λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα στη μοναδική καλή φάση για τους φιλοξενούμενους. Η μπάλα του στρώθηκε και πλάσαρε ιδανικά. Ο παίκτης που όρισε τη μοίρα του ματς και αναδείχτηκε μάλιστα MVP της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Η παρουσία του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική με βάση τις δυσοίωνες προβλέψεις και με δεδομένη την κάκιστη πορεία της ομάδας, την έλλειψη κινήτρου και το ότι πλέον ο Έλληνας... μετράει και το τελευταίο ευρώ που θα σπαταλήσει. Η εικόνα του Καραϊσκάκη ήταν καλύτερη απ' ό,τι θα περιμέναμε. Προφανώς και δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα. Τα λίγα γιουχαΐσματα στο τέλος ήταν απολύτως δικαιολογημένα.

Δεν μας άρεσε

Για μια ακόμη φορά δεν είχαμε απάντηση σε κλειστή άμυνα. Οι Φινλανδοί αμύνονταν και οι διεθνείς μας δεν έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν. Τέτοια δυστοκία δεν έχει προηγούμενο. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο βέβαια, διότι στο δεύτερο έγιναν λίγα πράγματα. Τέταρτο σερί εντός έδρας ματς και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στην έδρα μας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2015 από directNEWS.gr πηγή: spotr24.gr

σχετικά θέματα:

Νησιά Φερόε - Ελλάδα 2-1 [βίντεο]

Ελλάδα - Νησιά Φερόε 0-1 [βίντεο]

Ελλάδα - Βόρεια Iρλανδία 0-2 [βίντεο]

Φινλανδία - Ελλάδα 1-1 [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις