Logo

Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-3 [βίντεο]



 
 

levadeiakos 3-10-2015Απίθανη εξέλιξη στην Κομοτηνή, στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θρακιώτες προηγήθηκαν στο 30' με πέναλτι του Μάρτινς και με τρία γκολ από το 83' και μετά οι Βοιωτοί πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη (3-1)...

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μάντζιος. Ο αρχηγός της ομάδας της Βοιωτίας έδωσε την ασίστ στο γκολ του Γιακουμάκη, ενώ με δύο δικά του γκολ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Λεβαδειακού. Έγινε παράλληλα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, καθώς ξεπέρασε τον Τάκη Λεμονή. Έχει πια 26, ενώ ο νυν τεχνικός της Αλ Ραέντ έχει 24.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Νικόλαος Καραϊσαρίδης, Πέτρος Πάτρας

4ος: Γεώργιος Κύζας

Γκολ: Μάρτινς (30'), Γιακουμάκης (83'), Μάντζιος (πεν. 87', 90')

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85' Μαρκόπουλος), Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Ντιγκινί, Φερνάντεθ (73' Λαδάκης), Χασομέρης (62' Παπαγεωργίου)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος (76' Θέος), Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Γιάχιτς (67' Νικολάου), Στάθης, Ναβάρο, Φαβάλι (66' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Κάρτες: Ποτουρίδης (23'), Ντιγκινί (60'), Μπαϊκαρά (67'), Μεχία (88') - Φαβάλι (18'), Μάντζιος (29'), Μιλιάζες (56'), Τσιντώτας (90'+2')

Κόκκινες:-

Το φιλμ του αγώνα

Με 4-2-3-1 κατέβηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής Πανθρακικός και Λεβαδειακός. Δύο ισάξιες ομάδες με όρεξη και διάθεση για να επιτεθούν. Άλλωστε οι τρεις βαθμοί ήταν μονόδρομος. Μπαράζ χαμένων ευκαιριών, η πρώτη εκ των οποίων στο 1ο λεπτό, όταν το σουτ του Μάντζιου μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Στο 4' νέο σουτ, από τον Μιλιάζες αυτή τη φορά πέρασε άστοχα εκτός, ενώ ο ίδιος παίκτης είδε τον γκολκίπερ των Θρακιωτών να μπλοκάρει το σουτ που εξαπέλυσε. Όλα αυτά μέχρι το 10'. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 12', όταν ο Χασομέρης πάσαρε στον Ντιγκινί, αυτός σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μάντζιος στο 21' βρήκε το δοκάρι του Αθανασιάδη και επτά λεπτά μετά ο διαιτητής Βάτσιος αποφάσισε να του καταλογίσει πέναλτι. Ο αρχηγός των Βοιωτών μονομάχησε στον αέρα με τον Μελίσση, χρησιμοποίησε τον αγκώνα για το μαρκάρισμα και στο 30' ο Μάρτινς από την άσπρη βούλα σκόραρε (1-0). Το μομέντουμ υπέρ των γηπεδούχων, που στο 34' θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Μιλιάζες. Σπουδαία στιγμή για τον Λεβαδειακό στο 42', με τον Φαβάλι να πλασάρει και τον Αθανασιάδη να διώχνει εντυπωσιακά και να κρατά το μηδέν. Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μάντζιου κόντραρε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού ο Πανθρακικός έφτασε μια... ανάσα από ένα δεύτερο τέρμα. Στο 49', συγκεκριμένα, ο Βάλτερ έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε με το αριστερό από κοντά, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Τσιντώτας, η μπάλα στρώθηκε εκ νέου στον Βάλτερ, πλάσαρε για να κάνει το 2-0, αλλά πάνω στην γραμμή ο Τριποτσέρης απέτρεψε με το σώμα του την παραβίαση της εστίας της ομάδας του. Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές από τους προπονητές των δύο ομάδων, με τον Μπελγκαζουανί να ρίχνεται για πρώτη φορά στη... μάχη, πραγματοποιώντας ντεμπούτο.

Και ενώ από εκείνη τη φάση του 49' μέχρι το 82' δεν έγινε σχεδόν καμία άξια αναφορά ευκαιρίας, ο Λεβαδειακός "χτύπησε" στο 83' Ασίστ του Μάντζιου στον Γιακουμάκη, τρομερό πλασέ του νεαρού και 1-1. Σα να μη έφτανε αυτό για την ομάδα του Πανθρακικού, τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η ανατροπή. Ο Ναβάρο από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Ποτουρίδης έκανε χέρι και ο Μάντζιος από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε, στο 87'! Είχε και συνέχεια...  Στο 90' ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έφυγε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδη, τον πρόλαβε και με πολύ ψύχραιμο πλασέ από θέση διαγώνια και δεξιά έγραψε το 3-1.

Ο MVP του αγώνα

Βαγγέλης Μάντζιος. Μακράν ο καλύτερος παίκτης του Λεβαδειακού όχι μόνο στο ματς του ΔΑΚ Κομοτηνής, γενικά στο πρωτάθλημα. Απέναντι στον Πανθρακικό το πήρε... εγωιστικά. Αρχικά είχε δοκάρι και αν συνεχεία υπέπεσε σε πέναλτι. Όμως βρήκε το καθαρό μυαλό να οδηγήσει σε μεγάλο "διπλό" την ομάδα του, την οποία έχει πάρει από το χέρι και την οδηγεί εκ του ασφαλούς.

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε αυτή του 49'. Γιατί αν ο Βάλτερ ευστοχούσε στο μοναδικό τετ α τετ, το οποίο "έβγαλε" ο Τριποτσέρης πάνω στη γραμμή, ο Πανθρακικός θα έκανε το 2-0 και ίσως το ματς να είχε διαφορετική τροπή.

Ο διαιτητής

Ήταν λίγο αυστηρή η απόφαση του Βάτσιου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Πανθρακικού. Από εκεί και πέρα έβγαλε το ματς δίχως προβλήματα και πέρασε απαρατήρητος.

Μας άρεσε

Η ανατροπή που έκανε ο Λεβαδειακός. Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες να σημειώνει μια ομάδα τρία γκολ από το 83' και μετά.

Δεν μας άρεσε

Η καθίζηση που υπέστη ο Πανθρακικός. Δεν διαχειρίστηκε το πολύτιμο προβάδισμα που εξασφάλισε από το 30'. Συνεχίζει και αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα η ομάδα της Θράκης, που δίχως Ίγκορ και Τζάνη χάνει πολύ από τη δυναμική του.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις