Logo

Europa League: ΠΑΟΚ - Γκαμπάλα 0-0 [βίντεο]



 
 

paok 26-11-2015Όταν επί 94 λεπτά δεν υπάρχει ούτε μία κάρτα και ελάχιστες  είναι οι στιγμές που ο θεατής σηκώνεται από την καρέκλα του προσμένοντας κάτι καλό, τότε είναι απόλυτα λογικό στον ηλεκτρονικό πίνακα να μη βλέπεις σκορ...

Αυτό συνέβη στην άδεια Τούμπα, όπου ο πολύ μέτριος ΠΑΟΚ παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Γκαμπάλα ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του, φάση ομίλων σε UEFA ήEuropa League, χωρίς εντός έδρας νίκη. 

Η ομάδα του Τούντορ είχε, βέβαια, ευκαιρίες για να σκοράρει (με πιο χαρακτηριστική αυτή που έχασε ο Σάμπο μετά το «πάρε-βάλε» του Μπερμπάτοφ στο 60΄), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι αφυπνίζεται, όπως προανήγγειλαν οι παίκτες και  ο Κροατης τεχνικός τις προηγούμενες μέρες.

Το μόνο θετικό για τον Δικέφαλο ήταν ότι φάνηκε να είναι  λίγο πιο ισορροπημένος σε σχέση με προηγούμενα ματς, χωρίς αυτό να αλλάζει την γενική εικόνα που οδηγεί σε προβληματισμό.  Οι Αζέροι από την πλευρά τους, πήγαν να αιφνιδιάσουν στην αρχή του αγώνα κα στη συνέχεια προσπάθησαν να παίξουν την κόντρα επίθεση. Τελικά, πέτυχαν να διατηρήσουν την παράδοση που θέλει στις  μάχες μεταξύ ομάδων από την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν να υπάρχουν  μόνο ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στο Ντόρτμουντ να ψάξει εκεί μία νίκη σους ομίλους και στα αυτιά των παικτών του θα ηχούν οι αποδοκιμασίες των οπαδών (όχι πολύ έντονες πάντως), καθώς και το τρολάρισμα που τους έκαναν με τα συνθήματά τους στο τέλος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ

Βοηθοί: Χένρικ Λάρσεν, Λαρς Ριξ

Τέταρτος διαιτητής: Λαρς Χούμελγκααρντ

Γκολ: -

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (78' Αθανασιάδης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46' Σάμπο), Μακ και Μπερμπάτοφ (71' Μυστακίδης)

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβτς, Ράφαελ, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ (88' Τζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργκάροφ (83' Μιρζαμπέκοφ), Ζεκ, Ζενιόφ (77' Γιαβάντοφ) και Αντόνοφ

Κάρτες: -

Κόκκινες:  -

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ξεκίνημα του ματς. Στο 7' ο Κάτσε έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Μπεζοτόσνι. Η Γκαμπάλα στο 9' βγήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Ζεκ που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ενώ στο 13' ο Αντόνοφ σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ήταν σωτήρια επέμβαση του Γλύκου προκειμένου να μην γίνει 0-1. Γενικότερα το πρώτο 20λεπτο πέρασε με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά νωθρός και ελάχιστα απειλητικός σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που σε δύο φάσεις ανησύχησαν τον "Δικέφαλο". Οι "ασπρόμαυροι" είχαν μια φλύαρη κατοχή ως το 30' προσπαθώντας να βρουν κενούς χώρους.

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου "ανέβηκε"

Στο 34' ο Τζαβέλλας έστρωσε στον Κάτσε, ο τελευταίος σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Ροντρίγκες στο 38' βρήκε τον Μακ σε πλεονεκτική θέση (μέσα στην περιοχή) όμως το σουτ του Σλοβάκου κόντραρε στον Σαντίγκοφ. Στο 44' ο Μπερμπάτοφ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ ενώ μετά η κεφαλιά του Μακ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στον πορτιέρο της Γκαμπάλα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο "ζωντανός" στο τελευταίο δεκάλεπτο του α' μέρους (πάντως ο κόσμος αποδοκίμασε την ομάδα στο ημίχρονο).

Είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο

Στο 47' η εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα λίγο έξω από την περιοχή, κατέληξε στο "τοίχος" των παικτών της Γκαμπάλα ενώ ο Γλύκος στο 49' μπλόκαρε μετά από σουτ του Γκάι. Το πρώτο δεκάλεπτου του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε δίχως να γίνει κάτι το... ιδιαίτερο από τον ΠΑΟΚ. Στο 59' ο "Δικέφαλος" έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Μπερμπάτοφ πάσαρε στον Σάμπο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ (η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι). Στο 64' το σουτ του Ροντρίγκες (έξω από την περιοχή) έφυγε ελάχιστα άουτ, σε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους οι οποίοι για αρκετή ώρα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση (μάλιστα στο 71' ο Τούντορ έβγαλε από το ματς τον Μπερμπάτοφ και μπήκε στη θέση του ο Μυστακίδης).

Δημιούργησε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Στο 75' ο Μακ σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα της Γκαμπάλα, πήγαινε σιγά σιγά προς το τέρμα αλλά πρόλαβε να σηκωθεί και να την μπλοκάρει κρατώντας έτσι το μηδέν. Στο 84' ο Ροντρίγκες βρήκε τον Τζιόλη μέσα στην μικρή περιοχή αλλά ο Μπεζοτόσνι απέκρουσε το σουτ του σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Ελληνας μέσος έπιασε το σουτ πάλι μέσα από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 87' το σουτ του Τζιόλη έξω από την μεγάλη περιοχή κατέληξε αρκετά άουτ. Στο 89' έκανε σπουδαία επέμβαση ο Γλύκος σε εξ επαφής πλασέ του Ζεκ έπειτα από χαμηλή σέντρα που βγήκε από τα αριστερά. Στο 93' μετά από γέμισμα ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά (αρκετά καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ) και τελικά ο αγώνας έληξε δίχως τέρματα (0-0).

Η φάση του αγώνα

Ο Σάμπο γενικότερα από την αρχή της σεζόν "ψάχνεται". Στο ματς με την Γκαμπάλα έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να πετύχει γκολ καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά παρ' ότι ολομόναχος, σούταρε άουτ.

Διαιτητής

Κανένα πρόβλημα για τον Δανό Κέλετ και τους συμπατριώτες του βοηθούς. Είχαν να διαχειριστούν ένα εύκολα ματς και το έβγαλαν σε πέρας με ένα μόνο σοβαρό λάθος, το οφσάιντ που κακώς δόθηκε σε βάρος της Γκαμπάλα (στο 9' με τον Ζεκ).

MVP

Μέσα από έναν πολύ μέτριο ΠΑΟΚ, μπορεί κανείς να επιλέξει τον Γκάρι Ροντρίγκες που είχε σταθερά καλή παρουσία σε όλο το 90λεπτο.

Μας άρεσε

Το χιούμορ με το οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν τον αποκλεισμό φωνάζοντας στο φινάλε "ΠΑΟΚ, εσύ, εσύ θα προκριθείς" και πάρτε το πρέφα, πάρτε το πρέφα, εμείς θα πάρουμε το Κύπελλο UEFA.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα της άδειας Τούμπας. Παγωμένο το γήπεδο, παγωμένη και η ομάδα. Ο Σαββίδης και ο Άρνεσεν πρέπει να βρουν τι φταίει για να γυρίσει ο κόσμος πίσω.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις