Logo

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0 [βίντεο]



 
 

aek 7-2-2016Φαίνεται πως δεν την… πάει καθόλου την ΑΕΚ το γήπεδο του Περιστερίου. Πριν από τρια χρόνια, είχε «σφραγιστεί» με ήττα από τον Ατρόμητο ο υποβιβασμός. Αυτή την φορά, η ομάδα του Περιστερίου έβαλε… τέλος στο νικηφόρο σερί της ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 απόλυτα δίκαια και επί της ουσίας μάλλον εύκολα...

Βλέπετε, οι γηπεδούχοι έβγαλαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στο γήπεδο, αντίθετα με την ΑΕΚ που για πρώτη φορά διαχειρίστηκε με απόλυτη έλλειψης συγκέντρωσης και με δείγματα… πανικού, ένα παιχνίδι. Ήταν ένα ματς που θα κρινόταν στο γκολ και αυτό το πέτυχε ο Ατρόμητος.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Φυτανίδης, Λε Ταλέκ, Σουμπίνιο (72’ Ματέι), Κιβρακίδης (68’ Κοντοές)

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γκάλο, Γιόχανσον, Ζουκουλίνι, Μάνταλος, Βάργκας (57’ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζέμπουρ (57’ Πέκχαρτ).

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Καλφόγλου, Ποντίκης

Γκολ: 53’ Μπρίτο

Κάρτες:  13’ Μάνταλος, 49’ Σουμπίνιο , 65’ Αραβίδης, 66’ Ντίντακ, 73’ Στόιτσεφ, 76’ Ζουκουλίνι

Το φιλμ του αγώνα

Παιχνίδι αυστηρής… τακτικής, ήταν το πρώτο 45άλεπτο στο Περιστέρι. Με τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ να προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους αγωνιστικό… νόμο μέσα στο γήπεδο και επί της ουσίας η μια ομάδα να εξουδετερώνει την άλλη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς πατώντας καλύτερα και κυκλοφορώντας την μπάλα περισσότερο. Όλα αυτά όμως, μακριά από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Ο Ούμπιντες και ο Σουμπίνιο, με την βοήθεια και του Μπρίτο έβγαζαν κάποιες καλές συνεργασίες, αλλά χωρίς να βρουν κενούς διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Άλλωστε οι παίκτες του Πογέτ είχαν θαυμαστή αλληλοκάλυψη, ακόμα και όταν έχαναν για λίγο την αμυντική τους ισορροπία.

Όσο περνούσαν πάντως τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να παίρνει όλο και περισσότερο και την κατοχή και μέτρα στο γήπεδο. Και άρχισε ακόμα να απειλεί. Πρώτα με τα τρια συνεχόμενα κόρνερ του Μάνταλου στο 17’ και κατόπιν με την πιο καλή ευκαιρία της, όταν ο Γιόχανσον έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ μετά από κόρνερ του Μάνταλου. Το γκολ δεν το βρήκε η ΑΕΚ, αλλά έδειχνε να έχει περισσότερους τρόπους να πλησιάσει στην περιοχή του Ατρομήτου. Αντίθετα οι γηπεδούχοι σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο, απείλησαν μόνο μια φορά και αυτή στο 39’ μ’ ένα σουτ του Σουμπίνιο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ. Πάντως οι δυο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ποδοσφαιρικά λογικό, με βάση την εικόνα που έδειξαν οι δυο αντίπαλοι. 

Μ’ ένα γκολ, κρίθηκε το ματς

Ήταν πάντως ξεκάθαρο ήδη από το πρώτο ημίχρονο, πως έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, θα κρινόταν στο ένα γκολ. Και αυτό το γκολ το πέτυχε ο Ατρόμητος πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κεϊτά στο 51 και τρια λεπτά αργότερα βρήκαν και το γκολ. Η ΑΕΚ τα έκανε όλα λάθος στην αμυντική της λειτουργία και ο Λε Ταλέκ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ανέστη, δεν πρόλαβε να πλασάρει αλλά εστρωσε στον Μπρίτο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα όλα στο ματς άλλαξαν. Ο Ατρόμητος όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά πήρε και τον απόλυτο έλεγχο. Η ΑΕΚ αντέδρασε εξαιρετικά σπασμωδικά και χωρίς καθαρό μυαλό.

Έχανε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τα λάθη που έκανε ήταν εύκολα. Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και άριστη αμυντική λειτουργία. Ο Πογέτ έριξε γρήγορα στο γήπεδο τον Πλατέλλα και τον Πέκχαρτ. Χωρίς πάντως να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Γεμίσματα στο… πουθενά έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ, την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος έβρισκε χώρους για αντεπιθέσεις. Και μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ. Ο Λε Ταλέκ είχε ένα σουτ στο δοκάρι στο 81’ ενώ δυο φορές ο Ανέστης έκανε σημαντικές αποκρούσεις πρώτα σε σουτ του Ματέι και μετά σε σουτ του Λε Ταλέκ. Όσο για την ΑΕΚ, με εξαίρεση ένα μονοκόμματο σουτ του Πέκχαρτ στο 63’ και μια κεφαλιά του Γιόχανσον στο 80’, δεν απείλησε άλλη φορά. Και απολύτως δίκαια ο Ατρόμητος έφτασε στη νίκη.

 
Η φάση του αγώνα

Στο 53 λεπτό άλλαξε όλο το παιχνίδι. Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ, χωρίς να κάνει εντυπωσιακά παιχνίδια στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο. Όμως στο 53’ μετά από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα. Και από εκείνο το λεπτό και μετά, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

 
Ο διαιτητής

Πέρασε απαρατήρητος ο Κομίνης, σ’ ένα ματς που είχε δυνατές μονομαχίες. Δεν του προέκυψε κάποια περίεργη φάση, ώστε να χρειαστεί να πάρει δύσκολη απόφαση. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε συνολικά το παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εντυπωσιακό παιχνίδι έκανε ο Εντουάρντο Μπρίτο. Και δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε, το οποίο έτσι κι αλλιώς καθόρισε το ματς. Αλλά ήταν και ο παίκτης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι των γηπεδούχων. Ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις και η μπάλα περνούσε πάντα από τα πόδια του, σ’ ότι καλό έκανε ο Ατρόμητος.

Μας άρεσε

Η κυκλοφορία της μπάλας που είχε ο Ατρόμητος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα είχαν και την ψυχραιμία να κρατούν την μπάλα και να ροκανίζουν τον χρόνο από την στιγμή που πήραν το προβάδισμα, αλλά και να κτίζουν σωστά επιθέσεις.

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση της ΑΕΚ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν κάκιστη. Χωρίς καθαρό μυαλό και χωρίς ηρεμία στο παιχνίδι της, έχασε εντελώς την ισορροπία της. Και περισσότερο κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, παρά απείλησε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2016 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις