Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δεν ζήτησα παρά μόνο δικαιοσύνη" είπε Αιγύπτιος ψαράς για την επίθεση που δέχθηκε



 
 

dikh xrysh augh 12-9-2016Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση του Αιγύπτιου αλιεργάτη, Αμπουζίντ Εμπάρακ, που έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες στο Πέραμα το 2012.Η κατάθεσή του ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντασης καθώς οι ισχυρισμοί του μάρτυρα αμφισβητήθηκαν έντονα από την υπεράσπιση, που...

τον κατηγόρησε ακόμα και για ψευδορκία αναφορικά με όσα είπε για τον ξυλοδαρμό του από χρυσαυγίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν ερωτήσεις της υπεράσπισης που θεωρήθηκε ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα:

Συνήγορος: Πόση ώρα σας χτυπούσαν;

Μάρτυς: Δυο - τρία λεπτά.

Συνήγορος: Είπατε ότι δεχθήκατε εκατό χτυπήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεχόσασταν πέντε χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Πως είναι δυνατόν;

Μάρτυς: Με χτυπούσαν πολλοί, όχι μόνο ένας...

(...)

Επίσης, η υπεράσπιση (κυρία Δήμητρα Βελέντζα) ρώτησε τον μάρτυρα γιατί έκανε δυο παιδιά ακόμη, ενώ βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Τότε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής σχολίασε δυνατά: «Αυτό είναι το θράσος των δολοφόνων»,  ενώ συνήγορος υπεράσπισης ακούστηκε να λέει:«Το θράσος το δικό σου...», ακούστηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αναγκάστηκε να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Δεν ζήτησα τίποτε, παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο σας», είχε απάντησε λίγο νωρίτερα ο μάρτυρας  σε ερώτηση της υπεράσπισης για το αν έχει διεκδικήσει αποζημίωση για τα όσα υπέστη.

«Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ», αποσαφήνισε και σε ερώτηση που του υπεβλήθη αργότερα από συνήγορο υπεράσπισης (κ. Ζωγράφο), για τον αν θα έδινε το "παρών" στη δίκη, στην περίπτωση που είχε πάρει χρήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Μιχαλόλιας κατηγόρησε το μάρτυρα για ψευδορκία, ενω ο δικηγόρος, Ιωάννης Ραπτόπουλος (συνήγορος του Γιάννη Λαγού)  σταμάτησε να υποβάλει ερωτήσεις λέγοντας: «Ο μάρτυρας μας εμπαίζει, δεν ρωτάω τίποτε άλλο». 

«Μήπως κάνατε δουλειά εδώ που δεν ήταν νόμιμη;» ρώτησε τον μάρτυρα ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά. Περικλής Σταυριανάκης, εκτιμώντας ότι «γι αυτό ξυλοφορτώθηκε».

Η υπεράσπιση υπέβαλε  αίτημα αυτοπρόσωπης εμφάνισης κατηγορουμένων, περισσοτέρων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της επίθεσης κατά αιγυπτίων αλιεργατών, ώστε να δοθεί στους παθόντες μάρτυρες η δυνατότητα αναγνώρισης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο εδώλιο καθόταν μόνο ένας εκ των συνολικά 68 κατηγορουμένων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά