Logo

Τη Δευτέρα η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin



 
 

marfin emprhsmos 18-9-2016Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η δίκη για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010 και  της πυρκαγιάς στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Ο εμπρησμός της τράπεζας από βόμβα μολότοφ...

κατά τη διάρκεια μεγάλης αντιμνημονιακής συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας  είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  3 υπάλληλοι της τράπεζας, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο νεαροί ο αντιεξουσιαστής Θ. Σίψας και ο Π. Αντρέεβ - φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» - οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα κατά περίπτωση αδικήματα της  ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, που αρνούνται τις κατηγορίες, μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, ο Θ. Σίψας κατά την απολογία του είχε υποστηρίξει ότι έχει στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές. 

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει σε δίκη τους δύο κατηγορουμένους (διαβάστε εδώ), αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:  

«Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «MARFIN-EGNATIA BANK» και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη...»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά