Logo

Ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου



 
 

vgenopoulosΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 ακόμα συνεργατών του, για δάνεια που είχε χορηγήσει η Marfin - Λαϊκή Τράπεζα, στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη...

Τη δίωξη άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης - για τα κατά περίπτωση - αδικήματα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επίδικη δανειοδότηση ξεκίνησε ως πρώτη πίστωση το 2006 με το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ και μετά από αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια. Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων φέρεται να είχε χορηγηθεί χωρίς εξασφαλίσεις προκειμένου να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, στον οποίο ανήκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο.

Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται μεγάλες και σαφείς ευθύνες  για την εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία  με διάταξή της, είχε θέσει τη σχετική δικογραφία στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε διαπραχθεί από τους εμπλεκόμενους οποιοδήποτε αδίκημα.

Η ανακοίνωση Βγενόπουλου

Ο επιχειρηματίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε υποστηρίζει τα εξής:

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ’ εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία.

Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν.

Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά