Logo

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την 4χρονη Άννυ: Την σκότωσαν ο πατέρας και ο φίλος του



 
 

diki ani 7-10-2016Ως «ψυχρούς, παγερούς και χωρίς συναίσθημα ανθρώπους» που εκτέλεσαν «με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και μεθοδικότητα, τον τεμαχισμό της Άννυ», περιέγραψε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της. Τον πατέρα...

Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ "Σάββα" και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ "Νικολάι".

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Δηλαδή του ότι δολοφόνησαν πρώτα την Άννυ και αυτό το έκαναν για λόγο που μόνο εκείνοι ξέρουν και προς το παρόν φαίνεται ο λόγος αυτός να παραμένει άγνωστος στο δικαστήριο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του πατέρα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό και ότι δεν σκότωσε την κόρη του αλλά μόνο την τεμάχισε.

«Είναι αμετανόητος, το μόνο που τον νοιάζει είναι να φύγει από πάνω του το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και να μείνει το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού (σ.σ. για τον τεμαχισμό) που προβλέπει μόνο δυο χρόνια ποινή φυλάκισης», είπε χαρακτηριστικά για τον πατέρα. «Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα μέλη του παιδιού, έκαναν ό,τι έκαναν με νηφαλιότητα».

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για μία τραγική και φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά και χαρακτήρισε "τραγικότερο" το τέλος που η μοίρα επεφύλαξε στην Άννυ και από αυτό της Ιφιγένειας.

"Η μοίρα έμελλε στην Άννυ, ούτε καν 4 ετών, 3,5 ετών ήταν να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Έχω σημειώσει τη φράση γιαγιάς που ήταν η πρώτη μάρτυρας στο δικαστήριο, η οποία δακρυσμένη είπε εδώ μπροστά μας: "δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε", είπε.

"Πετσόκοβε το παιδί του επί τρεις ημέρες και το πετούσε σε διάφορους κάδους. Μετά καθάρισε ακόμη και την αποχέτευση... Είναι δυνατόν να πιστέψει το δικαστήριο ότι το παιδί αυτό πέθανε από παθολογικά αίτια; Ότι κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ποτέ; Τι το βρήκε; Τρομερή αρρώστια ξαφνικά; Ακόμη και αυτό να γίνονταν δεν διαμαρτυρήθηκε καν; Και τι παθολογικά αίτια είναι αυτά; Σε ένα παιδί υγιέστατο που δεν είχε κανένα πρόβλημα. Και σε τι ακριβώς να μη μπλέξει και δεν ειδοποίησε τις αρχές; Ίσα - ίσα η έρευνα δε θα πιστοποιούσε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια; Ο λόγος που το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα έγινε σφαγείο ήταν ένας: Να αποκρύψει το πως πέθανε η Άννυ. Εκείνο το βράδυ ήταν και οι τρεις τους μέσα στο σπίτι. Ο Σάββας, ο Νικολαι και η Άννυ. Και οι δυο σκότωσαν με οξύ και βίαιο τρόπο την Άννυ. Το πως και το γιατί μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Επλήγη με αιχμηρό αντικείμενο. Αφού σκότωσαν το παιδί σε πλήρη νηφαλιότητα και με παγερή σκέψη, σκέφθηκαν ότι η Άννυ έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης, με τεμαχισμό. Από κοινού το σχεδίασαν και από κοινού το εκτέλεσαν. Την άλλη ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Σάββας πήγε και αγόρασε καθαριστικά και ξεκίνησε η διαδικασία τεμαχισμού. Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα κομμάτια... Ξεκίνησε η διαδικασία ανάμειξης μελών της Άννυ με άλλα τρόφιμα... Ο Νικολάι μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο πήγε και σε πάρτι.... Την Κυριακή του Πάσχα καθάρισαν μαζί το σπίτι και πέταξαν διάφορα πράγματα. Ετσι εξηγείται το βιολογικό αποτύπωμα του Νικολάι στο σπίτι", τόνισε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

Για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε η φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της Άννυς που είχε κάνει ο ίδιος της ο πατέρας στην Αστυνομία. Η εισαγγελέας διάβασε λέξη προς λέξη τις αποτρόπαιες πράξεις που είχε ομολογήσει ο κατηγορούμενος. "Οι περιγραφές του ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Αν θέλει η κατηγορούμενη να αποχωρήσει. Εγώ θα τα πω." Η μητέρα της Άννυς δεν άντεξε και αποχώρησε από το εδώλιο.

Αντίθετα, για τη μητέρα της Άννυ, Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και την καταδίκη της μόνο για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο ιδιοκτήτη διαμερίσματος που οι γονείς της Άννυ βρήκαν καταφύγιο, μετά το φρικτό χαμό της, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά