Logo

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 14 γιατρούς και υπαλλήλους για τη φονική φωτιά στο Δαφνί



 
 

dafni-fotiaΠοινική δίωξη για "έκθεση" σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος δεκατεσσάρων γιατρών, νοσηλευτών και υπαλλήλων του ψυχιατρικού ιδρύματος "Δαφνί" για την πυρκαγιά που έβαλε τρόφιμος τον Σεπτέμβριο του 2015 και είχε σαν αποτέλεσμα...

να βρουν τραγικό θάνατο τρεις ασθενείς.

Επίσης ασκήθηκαν διώξεις εναντίον:

- Δυο θεράποντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο.

- Έξι γιατρών για παράβαση καθήκοντος καθώς έλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα.

- Ενός διοικητικού υπαλλήλου του νοσοκομείου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Φέρεται να εξέδωσε βεβαίωση για την πυρασφάλεια του δωματίου στο οποίο κρατούνταν ο τρόφιμος που ξεκίνησε την πυρκαγιά.

- Ενός υπαλλήλου της εταιρίας πυρασφάλειας για απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Ακόμη δίωξη ασκήθηκε και κατά του τρόφιμου του Ψυχιατρείου που προκάλεσε τη φωτιά και ο οποίος βρισκόταν εκεί καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ), για εμπρησμό από πρόθεση, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πόρισμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πέτρος, κάνει λόγο για ουσιαστικές ευθύνες της Πολιτείας, υποστηρίζοντας πως κακώς κρατούνται οι ακαταλόγιστοι της ποινικής δικαιοσύνης στο Δαφνί.

Ο κ. Πέτρος αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος για το νοσηλευτικό προσωπικό και για τους τρόφιμους αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός και προσθέτει πως οι επικίνδυνες αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ειδικά ιδρύματα, απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβάστηκε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά