Logo

Τηλεοπτικές άδειες: Δευτέρα και Τετάρτη οι νέες διασκέψεις της Ολομέλειας ΣτΕ



 
 

ste 19-10-2016Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε για την προσεχή εβδομάδα δύο νέες διασκέψεις της Διευρυμένης Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, οι δύο...

επόμενες διασκέψεις προσδιορίστηκαν να πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα και την προσεχή Τετάρτη (24 και 26 Οκτωβρίου) το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την προηγούμενη (τρίτη κατά σειρά) διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του ΣτΕ κατά πλειοψηφία (16-9) έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί και προχώρησε στη συζήτηση επί της ουσίας των αιτήσεων ακύρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής Γεώργιος Παπαγεωργίου άρχισε να εκθέτει την άποψή του ενώπιον των συναδέλφων του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαγεωργίου από τα πρώτα σημεία της εισήγησής του φάνηκε να τάσσεται  υπέρ της συνταγματικότητας τόσο του νόμου που διέπει τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών όσο και των υπουργικών αποφάσεων που απορρέουν από αυτόν.

Κατά τη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας, που θα είναι η τέταρτη κατά σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισήγηση του κ. Παπαγεωργίου περί των ζητημάτων της συνταγματικής νομιμότητας και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των δικαστών. Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν την Τετάρτη που θα είναι η πέμτπτη κατά σειρά συνεδρίαση να διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Ολομέλειας για ζητήματα συνταγματικότητας.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά