Logo

Τρίτο «όχι» από το Δικαστήριο στο αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου



 
 

tsoxatzopoulosΓια τρίτη φορά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας απέρριψε το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου, να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας. Ο πρώην υπουργός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του από εξοπλιστικά προγράμματα...

και πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Όταν ο Α. Τσοχατζόπουλος άκουσε την αρνητική απάντηση του Δικαστηρίου στο αίτημά του εκνευρισμένος, είπε στους δικαστές: «Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, οι συνήγοροι του Δημοσίου, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, ισχυρίστηκαν πως σε προηγούμενη συνεδρίαση δέχθηκαν επίθεση από τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του. Όπως υποστήριξε η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ουρανία Μενδρινού, ζητώντας προστασία από το δικαστήριο, «μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης, ο κ. Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του μάς επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα».

Οι αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής πυροδότησαν την ατμόσφαιρα, καθώς έξαλλος ο πρώην υπουργός άρχισε να φωνάζει προς τη δικηγόρο πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της: «Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία της επί σειρά ετών λογίστριας του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, που είναι καταδικασμένη σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 13 ετών και αρνείται τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που της αποδίδονται. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Ζήγρα, πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες και ποτέ δεν ζήτησα μία χάρη», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λαμπροπούλου στην απολογία της.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2016 από directNEWS.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23/11/16 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά