Logo

Στις 28 Φεβρουαρίου η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για την «Παγία Προκαταβολή»



 
 

papageorgop 30-11-2016Για τις 28 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής». Η δίκη αναβλήθηκε λόγω...

παρέλευσης ωραρίου, αλλά το δικαστήριο όρισε σύντομη νέα δικάσιμο, καθώς υπάρχουν αδικήματα που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται χρονικά πριν από την υπεξαίρεση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πάρει, ήδη, έξι αναβολές.

Είναι ο πρώην γ.γ. Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος) και 11 δημοτικοί υπάλληλοι. Μεταξύ των κατηγοριών που τους αποδίδονται είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που σύμφωνα με το κατηγορητήριο - προκλήθηκε στο δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά