Logo

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Λαυρεντιάδης για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού



 
 

lavrentiadhsΟμόφωνα αθώος κρίθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η υπόθεση αφορούσε τον τραυματισμό του ξενοδόχου...

Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στις 15 Ιουνίου 2012, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του επιχειρηματία πρότεινε και στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της Έδρας.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώους και άλλους έξι κατηγορούμενους που φέρονταν να είχαν εμπλοκή στην ίδια υπόθεση.

Το θύμα της επίθεσης ήδη από το στάδιο της ανάκρισης (Φεβρουάριος 2014) είχε δηλώσει εγγράφως: «... εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμιξη του κ. Λαυρεντιάδη στη σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια...».

Μετά το τέλος της δίκης ο δικηγόρος του επιχειρηματία Μάνος Ροδουσάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστήρια δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέα μας από κοινού με τους άλλους δύο συνήγορους του κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά