Logo

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη πρώην οικονομικός επιθεωρητής που εκβίαζε επιχειρηματίες



 
 

dikasthria thess 16-12-2016Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί, ο πρώην γενικός οικονομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας, ο οποίος κατηγορείται ότι εκβίαζε επιχειρηματίες, απαιτώντας χρήματα για να μειώνει πρόστιμα και να μην κάνει ελέγχους. Με το παραπεμπτικό...

του βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει την παραπομπή του επιθεωρητή σε δίκη για «εκβίαση» και «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες». Το τελευταίο αδίκημα αντιμετωπίζει και η σύζυγός του, η οποία θα καθίσει δίπλα του στο εδώλιο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο επιθεωρητής και πρώην προϊστάμενος Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου - ΔΟΥ κατείχε σε κοινούς λογαριασμούς με την σύζυγό του, χρηματικά ποσά περίπου 800.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του. Επίσης, στα περιουσιακά του στοιχεία περιλαμβάνονται ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο και η συμμετοχή του σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία.

Σύμφωνα με πόρισμα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ο οικονομικός επιθεωρητής φέρεται πως έπαιρνε ποσοστό της τάξεως του 20% από επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κομοτηνή κι άλλες πόλεις, για να μειώνει πρόστιμα και να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση όσοι επιχειρηματίες βεβαιώνονταν ως παραβάτες κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις επιχειρηματιών, κατά το παραπάνω διάστημα, ζήτησε και πήρε συνολικά 300.542,92 ευρώ, με την «ταρίφα» κατά περίπτωση να κυμαίνεται από 20.000 έως 150.000 ευρώ.

Η παράνομη δράση του διήρκησε επί μία δεκαετία περίπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά