Logo

Έφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Novartis - Εμπλέκονται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ 
 

NovartisΣτα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες από τη Δικαιοσύνη, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, στην Αθήνα. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί σύμφωνα με πληροφορίες κατάσχεσαν διάφορα στοιχεία...

μετά από τις καταγγελίες ότι η Novartis κατέβαλε μέχρι το 2014 μίζες σε γιατρούς του ΕΣΥ και σε κρατικούς λειτουργούς, με σκοπό να συνταγογραφούνται τα φάρμακά της και να λαμβάνονται ευνοϊκές αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που είχαν την ευθύνη στους τομείς της Υγείας και της Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δύο από τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν δώσει ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» καταθέσεις ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που εδώ και δύο χρόνια διερευνά το σκάνδαλο, αφού η Novartis είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο.Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε την Πρωτοχρονιά στέλεχος της Novartis στο ξενοδοχείο Χίλτον, δήλωσε ότι η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος και οι εξελίξεις καταιγιστικές.

Η ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου στη Βουλή

Για το σκάνδαλο της Novartis κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καθημερινές αποκαλύψεις αλλά και τα γεγονότα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού NOVARTIS. Συγκεκριμένα έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο προκαλούν οι εξελίξεις που σχετίζονται με τα μαύρα ταμεία της φαρμακευτικής Novartis. Παρά την απάθεια με την οποία δείχνει να αντιμετωπίζει τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών η συγκεκριμένη εταιρεία, με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο προβληματισμός είναι εντονότατος για τα μελλούμενα, αφού άρχισαν να ανοίγουν τα πρώτα στόματα.

Τα όσα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς δημιουργούν κλίμα απόλυτης αναρχίας, στην οποία κυριαρχεί το μαύρο χρήμα και οι μίζες.

Σε συνέχεια όλων αυτών, πρώην στέλεχος της Novartis απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το Hilton. Όπως αναφέρουν τόσο έγκριτες εφημερίδες αλλά και σύσσωμος ο ηλεκτρονικός τύπος πρόσωπο κομβικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον 44χρονο χημικό που ανήμερα της πρωτοχρονιάς, βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy και απειλούσε να πέσει από το 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό.

Οι πληροφορίες λένε - αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο - ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς το όνομα του υπήρχε στη λίστα με τα πρόσωπα που σκόπευαν να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τον «καυτό» φάκελο Novartis. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς γνωρίζει πως αν μπει στη διαδικασία να ανοίξει το στόμα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη σύζυγο του η οποία λένε όσοι γνωρίζουν εργάζεται στην ίδια φαρμακευτική.

Ο ίδιος άλλωστε όταν μετά την πράξη του προσήχθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Συντάγματος, «έσπασε» και είπε με δάκρυα στα μάτια, στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis. Επειδή, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, στο σκάνδαλο της Novartis, φέρεται να εμπλέκονται δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή, δεν έχουμε δει καμία αντίδραση ούτε από την μείζονα αντιπολίτευση που βλέπουμε να βγάζει ανακοινώσεις με το παραμικρό, ούτε από την ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά δεν είδαμε και καμία αντίδραση για το σκάνδαλο αυτό και από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε από κανέναν υπουργό.

Σε μια εποχή δύσκολη για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί η κυβέρνηση να μένει απαθής στο μέγα σκάνδαλο που κόστισε όσο το ένα τρίτο του δημόσιου χρέους. Είναι υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στη Βουλή και να αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία μα προπαντός να παραπέμψουν στην δικαιοσύνη τους πρώην υπουργούς που έχουν με την υπογραφή τους ή ακόμα και με τις παραλείψεις τους συνεργήσει στο να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο κατά 80 δισεκατομμύρια €.

Να σημειωθεί ότι για το Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα, έχω καταθέσει δύο ακόμα ερωτήσεις με Αρ.Πρ.: 2339/168, 2340/169, 2341/170/29-12-2016 & 2088/16.12.16 για τις οποίες αναμένω τις απαντήσεις αλλά κυρίως τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Ποίοι είναι οι δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis; Εάν είναι εν ενεργεία βουλευτές θα αρθεί άμεσα η ασυλία τους ;

2. Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι για τους οποίους το στέλεχος της Novartis απείλησε να αυτοκτονήσει στο Hilton;

3. Πότε θα ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα τόσο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο σκάνδαλο;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά