Logo

Συζητήθηκε η αγωγή του Πάνου Καμμένου κατά του Protagon



 
 

petroulakis 11-1-2017Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, η αγωγή του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά της ιστοσελίδας Protagon. Με την αγωγή, ο υπουργός στρέφεται κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και κατά του τότε ιδιοκτήτη του σάιτ, Σταύρου Θεοδωράκη, για άρθρο του γελοιογράφου το 2015 με τίτλο...

«Πάνος Καμμένος: Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Αρχικά, ο Π. Καμμένος ζητούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μειώθηκε στη συνέχεια στις 100.000 ευρώ.

Υπέρ του ενάγοντος κατέθεσε ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος έκανε λόγο για «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές στο πρόσωπο του υπουργού.

Υπέρ των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Καθηγητής Νομικής, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών». Ο κ. Σταθόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη από το επίδικο άρθρο, ενώ τόνισε ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα».

Ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης έκανε λόγο για εξοντωτική αγωγή που έχει στόχο να πλήξει την ελευθερία του Τύπου. Όπως είπε, επρόκειτο για ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, που στόχο εε να καταδείξει το υβριδικό σχήμα, την τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη, δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται προσεχώς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά