Logo

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο οδηγήθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί



 
 

okto-tourkoi-stratiotikoi-areios-pagos2-30-1-2017Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν, τη Δευτέρα το πρωί, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, προκειμένου να συζητηθούν οι έγγραφες αντιρρήσεις που προέβαλαν κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, να παραταθεί η κράτησή τους...

για ακόμη τρεις μήνες.

Η ΕΛ.ΑΣ επικαλείται για το θέμα αυτό ότι οι οκτώ αξιωματικοί είναι επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, στη σημερινή διαδικασία που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θηρών, θα επικαλεστούν τις ομόφωνες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, η οποίες κατέληγαν πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, συνεπώς, δεν είναι επικίνδυνοι και θα ζητήσουν την άρση της κράτησής τους.

Αναφορικά με το δεύτερο αίτημα που υπέβαλε η Τουρκία για έκδοσή τους, ανώτερες εισαγγελικές πηγές τονίζουν, ότι ακόμα και αν το αίτημα στηρίζεται σε νέα στοιχεία, δεν θα εισφέρουν τίποτα στη διαδικασία γιατί ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά ότι ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των εγκλημάτων με τα οποία βαρύνονται δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους για δίκαιη δίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά