Logo

Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για την επιβολή των capital controls



 
 

capital controls 31-1-2017Τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε για την επιβολή των capital controls τον Ιούλιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο.  Πληροφορίες αναφέρουν, ότι από την διενεργηθείσα έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης...

αξιόποινης πράξης. 

Έτσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, ενέργεια που επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. 

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση εξέτασε μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οικονομολόγους και συγκέντρωσε έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές, με στόχο να ερευνήσει εάν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ελήφθησαν εξ ανάγκης ή μπορούσαν να αποτραπούν με άλλη λύση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελική έρευνα είχε ως αφορμή αναφορές πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η επιβολή των capital controls, είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά