Logo

Φυλάκιση 23 μηνών στον Γιάννη Κουρτάκη για εξύβριση του Πάνου Καμένου - Αθώος ο Παναγιώτης Τζένος [βίντεο]



 
 

kammenos1 3-2-2017Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που εκδίκασε την υπόθεση της μήνυσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καταδίκασε σε φυλάκιση 23 μηνών με τριετή αναστολή τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη...

Το δικαστήριο έκρινε τον καταδικασθέντα ένοχο για εξύβριση  σε βάρος του Πάνου Καμμένου και για  συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του υπουργού, κατά ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, όπως είπε από έδρας  η Πρόεδρος.

Αντίθετα το Δικαστήριο κήρυξε αθώο για τα ίδια αδικηματα τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Παραπολιτικά»  Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου αφορούσε τα όσα είχαν πει στη ραδιοφωνική τους εκπομπή. 

Την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου και την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας (διαβάστε σχετικά εδώ)

Μετά την έκδοση της απόφασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι οτι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου!» 

Ο  Πάνος Καμμένος έκανε και μια σχετική ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας: "2 χρόνια φυλακή ο Γιάννης Κουρτάκης για τις συκοφαντίες για τα ανήλικα παιδιά μου".

Ο Παναγιώτης Τζένος, που ήταν παρών κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δήλωσε: «Η απόφαση κατά του Γιάννη Κουρτάκη είναι άδικη και θα την εφεσιβάλουμε. Η απάντηση μας σε λίγες μέρες θα είναι η Ελευθερία του Τύπου»,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά