Logo

Άρειος Πάγος: Την Τετάρτη οι Ολομέλειες δικαστών και εισαγγελέων για τα όρια συνταξιοδότησης



 
 

aithousa Olomeleias 7-2-2017Την Τετάρτη συγκαλούνται οι Διοικητικές Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προκειμένουν να γνωμοδοτήσουν για το ενδεχόμενο παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων. Υπενθυμίζεται, ότι η σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου...

για το θέμα αυτό είχε αναβληθεί επ' αόριστον, καθώς η εισηγήτρια αντιπρόεδρος Α.Π. Ειρήνη Κιουρτσόγλου δεν ήταν έτοιμη.

Όπως έγινε γνωστό, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αντικατέστησε την εισηγήτρια  ορίζοντας τον εαυτό της και τον αντιπρόεδρο, Γεώργιο Σακκά και προσδιόρισε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για αύριο Τετάρτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Κιουρτσόγλου, που είχε οριστεί ως εισηγήτρια από την κ. Θάνου, αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.

Σύγκληση και της Ολομέλειας της Εισαγγελίας 

Αύριο Τετάρτη θα συγκληθεί και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος  που υπέβαλαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου 15 από τους 17 συνολικά αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Εισηγητής στην Ολομέλεια θα είναι ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι  το θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από όλες τις δικαστικές ενώσεις, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά