Logo

Πάτρα: Προφυλακίστηκε δικηγόρος «μαϊμού» που έταζε διαγραφές δανείων



 
 

fylakh 13-2-2017Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προσωρινή κράτησή του, 59χρονος πρώην  δικηγόρος που υποσχόταν διαγραφές δανείων και άλλου τύπου εξυπηρετήσεις, εισπράττοντας μεγάλα ποσά, χωρίς όμως ποτέ να φέρνει αποτέλεσμα. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του...

υπεραμύνθηκε της αθωώτητάς του ρίχνοντας την ευθύνη στην Φινλανδή φίλη του, με την οποία διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα.

Ο ανακριτής της Πάτρας,  ωστόσο, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Μάλιστα, απέρριψε και το αίτημά του 59χρονου για κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι». 

Ο 59χρονος με την Φινλανδή φίλη του διατηρούσαν δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα και αναλάμβαναν πολλές υποθέσεις που χρειάζονται νομική παρέμβαση, όπως διευθέτηση διαφορών για ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, ρυθμίσεις δανείων.

Σύμφωνα με το patrastimes, ο  59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης φίλης του  σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά