Logo

Φυλάκιση 15 μηνών στον Αχιλλέα Μπέο για παράβαση καθήκοντος



 
 

beos 22-2-2017Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα στον εν αργία δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, κρίνοντάς τον ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με το magnesianews, ο Αχιλλέας Μπέος...

με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Βόλου τον Σεπτέμβριο του 2014 και μέχρι να υποχρεωθεί από τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, είχε αποκλείσει την εφημερίδα "Μαγνησία" από τις υποχρεωτικές από το νόμο δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο, επιδιώκοντας τον οικονομικό "στραγγαλισμό" της εκδότριας επιχείρησης με σκοπό να κάμψει την κριτική που του ασκεί.

Συγκατηγορούμενοι του Αχιλλέα Μπέου ήταν η πρώην πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη και ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρας. Και οι δύο κηρύχθηκαν από το δικαστήριο αθώοι, η μεν πρώτη γιατί κρίθηκε ότι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και για τον δεύτερο αναγνωρίστηκε η έλλειψη δόλου, καθώς όπως κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας Γιώργος Καρεκλίδης "δεν πιστεύω ότι ήθελε να βλάψει την εφημερίδα".

Αναφορικά με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Μπέος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΜΒ ως επιχείρηση δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.3548/2007 για τον Δημόσιο τομέα και δεν υποχρεούνταν να κατανέμει τις δημοσιεύσεις της με βάση το κριτήριο της ίσης κατανομής.

H ποινή που επιβλήθηκε στον εν αργία δήμαρχο Βόλου  είναι εξαγοράσιμη προς  5 ευρώ ημερησίως ενώ ο καταδικασθείς στη συνέχεια άσκησε έφεση.

Αχ.Μπέος: «Τέτοιες αποφάσεις μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου εναντίον του συστήματος και της διαπλοκής»

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση ο σε αργία δήμαρχος Βόλου προέβη στην εξής δήλωση: «Σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που, πάντως, σύντομα θα κριθεί στο Εφετείο Λάρισας, θέλω μόνο να υπογραμμίσω, ως απορίας άξιον, ότι μεταξύ τριών κατηγορουμένων, για το ίδιο ακριβώς «αδίκημα», καταδικάστηκα μόνο εγώ και δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω σχολιασμό!

Σημειώνω, ωστόσο, ότι τέτοιες αποφάσεις μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου εναντίον του συστήματος και της διαπλοκής.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ουδενός ότι στη Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που κρίνουν ενώπιον ακροατηρίου, όπου σε κάθε πολίτη δίνεται η δυνατότητα να συνάγει τα συμπεράσματά του.

Επί της ουσίας οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι την σε βάρος μου απόφαση, επειδή αφορά μήνυση του Γιώργου Καρεκλίδη, την θεωρώ ως τίτλο τιμής και αναγνώρισης για την αντίσταση που προβάλλω στο σύστημα που αυτός υπηρετεί.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο εκλεγμένος, μέσα από αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες, Δήμαρχος (έστω κι αν προσωρινά τελώ σε αργία) του Βόλου, έστω και αν διάφορα εργαλεία του συστήματος επιχειρούν να το αμφισβητήσουν ...

ΥΓ Ειλικρινώς – και δεν αποφεύγω τον πειρασμό του σχολιασμού – διερωτώμαι πως γίνεται η δικαστική έδρα επί της αίτησης εξαίρεσης στο πρόσωπο του Εισαγγελέα Καραγιάννη, που υπέβαλα, να ζητεί στοιχεία, αποδείξεις και γεγονότα, ενώ για να εκδώσει την απόφασή της ικανοποιήθηκε πλήρως με μια απλή κατάθεση του... Καρεκλίδη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά