Logo

Εδώλιο στο Θωμά Λιακουνάκο και σε άλλους 10 δείχνει εισαγγελέας για την προμήθεια ελικοπτέρων Απάτσι



 
 

liakounakos 28-2-2017Ο εισαγγελέας Εφετών, Σ. Λογοθέτης, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθούν  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιανκουνάκος και άλλα 10 άτομα που εμπλλέκονται στη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την...

Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι από την εταιρία Boeing.

Η προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν, κατά περίπτωση για  απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη. Μεταξύ των προσώπων που ζητά να καθίσουν στο εδώλιο περιλαμβάνονται εκτός από τον επιχειρηυματία Θωμά Λιακουνάκο, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με την ίδια πρόταση ο κ. Λογοθέτης ζητά να απαλλαχθεί ένας από τους αρχικώς κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου.

Υπενθυμίζεται, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και η σχετική προκαταρκτική εξέταση είχε διενεργηθεί  από τους Επίκουρούς της Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα  να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού δημοσίου.

Τώρα, το λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί εάν και ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά