Logo

Η δίκη του «δράκου του Αμαρουσίου»: Σοκάρουν οι περιγραφές των θυμάτων



 
 

diki 6-3-2017Με τις καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματά του ξεκίνησε τη Δευτερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 30χρονου που αποκαλείται ο «δράκος του Αμαρουσίου». Ο νεαρός κατηγορούμενος, που συνελήφθη στις 25 Μαΐου  2016, αφού είχε επιτεθεί τα ξημερώματα σε μία γυναίκα...

σε δρόμο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, δικάζεται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται ότι επιτέθηκε σε 6 ανυπαράσπιστες γυναίκες, επιχειρώντας να τις βιάσει. 

Η πρώτη μάρτυρας αφηγήθηκε στο δικαστήριο κλαίγοντας τα όσα έζησε: «Νιώθω κάποιος να με πιάνει, να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι».

Άλλη γυναίκα ανέφερε: «Ήθελε να μου επιτεθεί, ήθελε να προχωρήσει σε βιασμό, να με τραβήξει μέσα στη διάβαση».

Το τελευταίο θύμα του πριν συλληφθεί ήταν μία υπάλληλος καθαρισμού στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η γυναίκα αυτή, που κατάφερε να δει τα χαρακτηριστικά του και να τα περιγράψει στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του: «Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαυγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε. Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν. Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός. Είχε τον ρολό από την ταινία στο χέρι και την πήρε μαζί του. Εγώ ήμουν ξάπλα και με τα πόδια ψηλά, προσπαθούσα να τον απωθήσω».

Εισαγγελέας: Τι σκοπό είχε; Να σας κλέψει;

Μάρτυρας: Αν το ήθελε αυτό θα μπορούσε να μου αρπάξει την τσάντα.

Άλλη μάρτυρας ανέφερε: «Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε».

Τι υποστήριξαν η μητέρα του κατηγορουμένου  και ο ψυχίατρος

Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο γιος της είναι άρρωστος, αποδίδοντας την συμπεριφορά του στο ότι  χώρισε με την σύντροφό του. Μετά Όπως ισχυρίστηκε, ο γιος της μετά την προφυλάκισή του της είπε πως άκουγε φωνές που τον προέτρεπαν να προβεί στις επιθέσεις.

«Είναι κλειστός άνθρωπος συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του όταν ήταν 12 ετών και τον είχε επηρεάσει πολύ. Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του. Πρέπει να χώρισαν 2-3 μήνες πριν τις επιθέσεις. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις κυρίες».

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε μετά γιατί το έκανε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι άκουγε κάτι φωνές, «χούφτωσ' την, χούφτωσ´ την».

Πρόεδρος: Όπως στην ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο;

Μάρτυρας: Ναι. Δεν έβλεπε το πρόσωπό τους, αλλά της πρώην κοπέλας του. Μου έλεγε ότι ήθελε να τις μειώσει, έβλεπε την κοπέλα του στο πρόσωπό τους. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, αρρώστησε, ερωτεύτηκε αληθινά, άλλοι καταφέρνουν και το προσπερνάνε, αυτός δεν το κατάφερε.

Ότι ο κατηγορούμενος είναι άρρωστος υποστήριξε και ο ψυχίατρος, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 30χρονου, Γιάννης Σούρας, αποδίδοντας και αυτός με τη σειρά του τη συμπεριφορά του στο χωρισμό του. 

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας βιασμού σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αίτημα για αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού στον κατηγορούμενο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά