Logo

Προφυλακίσθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών



 
 

kyklwma metanastes 8-3-2017Προφυλακίσθηκαν απόψε, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Κρήτης, που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα...

Πρόκειται για πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας αρχιφύλακας, καθώς και έξι ακόμη αλλοδαποί, αφού χθες, είχαν προφυλακισθεί άλλοι επτά αλλοδαποί, με εξαίρεση μόνο έναν ανήλικο από το Αφγανιστάν να έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και οι 19 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για την υπόθεση, κατά τις απολογίες τους την Τρίτη και την Τετάρτη, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σε βάρος τους, έχουν ασκηθεί, κατά περίπτωση, διώξεις που αφορούν στη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κατ' επάγγελμα τέλεση πλαστογραφίας, παραβάσεις περί όπλων, παράνομη βία κ.ά.

Η εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των μεταναστών, που εξαρθρώθηκε, ζητούσε από 2.000 - 4.000 ευρώ, κατ' άτομο, προκειμένου να αναχωρήσουν μέσω Κρήτης προς την Ιταλία, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν και διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 760.000 ευρώ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2017 από directNEWS.gr πηγή: Ημερησία


Τελευταία Δικαστικά