Logo

Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι δικαστικοί υπάλληλοι - Παράνομη η υποχρεωτική ασφάλισή τους στο ΜΤΠΥ



 
 

ste 13-3-2017Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τους δικαστικούς υπαλλήλους στο αίτημά τους να μην υπάγονται στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) στο οποίο υποχρεώθηκαν να ασφαλίζονται από το 2011. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα σηματοδοτήσει την υποβολή...

μαζικών προσφυγών από τους δικαστικούς υπαλλήλους για τη διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων που τους έχουν παρακρατηθεί.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αρίθμ. 710/2017 απόφασή της έκανε δεκτή την αίτηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και  ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με την οποία εγγράφονται στο εν λόγω Ταμείο: 

1) οι υπάλληλοι  του υπουργείου Δικαιοσύνης οι οποίοι είχαν ζητήσει την διαγραφή τους από το τέως Ταμείο Νομικών (ως δεύτερη ασφάλιση) και

2) οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από 1 Ιανουαρίου 2011 και μετά και οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την ημέρα διορισμού τους.

Κατά την κρίση των συμβούλων Επικρατείας η από 29.6.2015 απόφαση του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ, με την οποία  χωρίς νομοθετικό έρεισμα επιχειρήθηκε η διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του εν λόγω Ταμείου είναι μη νόμιμη και ως εκ τούτου ακυρωτέα.

Αυτή η δικαστική εξέλιξη είναι πιθανό να οδηγήσει τους δικαστικούς υπαλλήλους να διεκδικήσουν αναδρομικά την επιστροφή των ποσών - 62 ευρώ ανά μήνα - που τους έχουν έχουν παρακρατηθεί έως σήμερα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά