Logo

Δίκη Siemens: «Στημένη διαδικασία» κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου



 
 

kwnstantopoulou 15-3-2017Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την αίθουσα στην οποία εκδικάζεται το σκάνδαλο της Siemens μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει ως απαράδεκτη τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο εκπροσωπεί...

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, και απέβαλε από τα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής τόσο το  Σωματείο που εκπροσωπεί η κ. Κωνσταντοπούλου όσο και τους επιμέρους πολίτες,  κρίνοντας ότι στερούνται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η δικηγόρος και επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο είπε: «Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία».

Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε...( σ.σ. πειθαρχικά)

Ζωή Κωνσταντοπούλου:  Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Ένταση είχε σημειωθεί και πριν το δικαστήριο αποχωρήσει για να διασκεφθεί, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο του δικαστηρίου είπε: «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στην πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;», είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος δεν απάντησε.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την αποβολή του Σωματείου και της κ. Κωνσταντοπούλου καθώς και των επιμέρους πολιτών από τα έδρανα της  Πολιτικής Αγωγής είχαν ζητήσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι σε γενικές γραμμές υποστήριξαν ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη επ' αυτού και οι πολίτες εκπροσωπούνται στη δίκη από το δημόσιο, καθώς και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Τι υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση αλλά και στη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενη στην πρόταση της εισαγγελέως της έδρας είπε ότι πρόκειται για «προκαταβολή κρίσης» υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι απόπειρα να διωχθεί «άρον άρον» από τη διαδικασία η Πολιτική Αγωγή των πολιτών.

Επίσης, σχολίασε και την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ως απάντηση σε δηλώσεις της και προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας των δικαστών, λέγοντας: « Εξοικονομούνται και ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καλύψουν αυτούς που ενοχλήθηκαν από εμάς». Συνεχίζοντας τόνισε: «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους. Υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την Πολιτική Αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζεται μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά