Logo

Αθώοι όλοι για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου! [βίντεο]



 
 

efraim-arsenios2-21-3-2017Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των ανταλλαγών του Ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ετών. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 14 άτομα μεταξύ των οποίων...

ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Σύμφωνα με τη απόφαση του Δικαστηρίου από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Σημειώνεται, ότι την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Κρίνα, υποστηρίζοντας ότι οι Εφραίμ και Αρσένιος δεν θεωρούσαν πως διαπράττουν καμία αξιόποινη πράξη αφού πιστεύουν ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή, ενώ για τους λοιπούς κατηγορουμένους είχε αναφέρει ότι «δεν προέκυψε από τη μακρά διαδικασία ούτε δόλος ούτε τέλεση αξιόποινης πράξης όπως απιστία, απάτη, ψευδορκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Αναφορικά με τους κρατικούς υπαλλήλους είχε πει ότι θεωρούσαν ότι ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και «ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες».

Η δήλωση Καραμανλή για το Βατοπέδι

Μετά την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση.

Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά