Logo

Ποινικές διώξεις για προσλήψεις γιατρών στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Π.Πολάκης: «Δεν θα μας σταματήσετε»



 
 

giaroi 27-3-2017Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργήματα για υπόθεση που αφορά το διαγωνισμό σχετικά με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι ποινικές διώξεις. που ασκήθηκαν σε βάρος τριών υπαλλήλων καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, περιλαμβάνουν τα...

αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους. 

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση  ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος, τότε, ως τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τζαβάρας. Η μηνυτήρια αναφορά  ως προς το σκέλος των τυχόν ποινικών ευθυνών του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2016, ενώ η τακτική δικαιοσύνη συνέχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα .

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκτελούσαν τις εντολές προϊσταμένων τους, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις.

Η Εισαγγελία Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και αντιθέτως παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, στην οποία προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Μετά την άκσηση των ποινικών διώξεων η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς για περαιτέρω διερεύνηση. 

Στην αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας εγκαλούσαν τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη  για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τους μηνυτές, ο κ. Πολάκης  αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του είχε απαντήσει πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Παύλος Πολάκης: «Δεν θα μας σταματήσετε, τα αποστήματα θα σπάσουν»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Ο Εισαγγελέας Εφετών που αρχειοθέτησε το σκάνδαλο Siemens-OTE, ο Εισαγγελέας που χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα για το Χριστοφοράκο... στέλνει( μετά από μήνυση του Γεωργιάδη-Τζαβάρα από τη ΝΔ) για 3 κακουργήματα και ένα πλημμέλημα 3 υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας που εκτέλεσαν εντολές μας και τσάκωσαν στα πράσα το πελατειακό σύστημα που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ!!!!».

Συνεχίζοντας τονίζει:  «Δε θα μας σταματήσετε, τα αποστήματα θα σπάσουν, αυτή η χώρα θα ξεβρωμίσει ότι και να κάνετε όσους μηχανισμούς και αν χρησιμοποιήσετε».

polakhs anarthsh 27-3-2017

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά