Logo

Για κακουργήματα διώκεται ο Αρτέμης Σώρρας και επτά συνεργάτες του



 
 

sorras2-28-3-2017Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ αναζητά σε όλη την Ελλάδα τον Αρτέμη Σώρρα, μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για υπεξαίρεση, η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για σοβαρά αδικήματα που επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης...

Η νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου, με βάση κυρίως τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις», ενώ τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο Σώρρας και ακόμα επτά συνεργάτες του είναι :

- Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

- Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

- Ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, περίπου 12.000 πολίτες πείστηκαν για τα «τεράστια ποσά» που υποστηρίζει ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας - ο οποίος επί σειρά ετών υποβάλλει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις -και αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα μόνο από 115 περιπτώσεις, στις οποίες ασφαλισμένοι προσκόμισαν τις «εξουσιοδοτήσεις» που μοίραζε ο Σώρρας, το ΙΚΑ ζημιώθηκε με πόσο περίπου 5.000.000 ευρώ.

Η Εισαγγελέας εκτιμά ότι ακόμη και τώρα, που έχει αποκαλυφθεί η απάτη του Αρτέμη Σώρρα, δεκάδες πολίτες εξακολουθούν να τον επικαλούνται, αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους και εισφορές, ενώ θεωρούν πως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μεγάλη ζημιά του Δημοσίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά