Logo

Σε δίκη για κακούργημα 11 πρώην διευθυντές του 9,84



 
 

Με βούλευμα του Συμβουλίου της Αθήνας παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έντεκα πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ στον 9,84 κατά τη χρονική περίοδο 2003-2010 θα πρέπει να πάρει την οδό του ακροατηρίου με 11 άτομα στο εδώλιο. Παράλληλα, διαχώρισε την υπόθεση ως προς τον εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, για τον οποίο διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή.  Επίσης, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το υλικό εκείνο που είναι απαραίτητο προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Καταστροφής Παγίων στις δημοτικές επιχειρήσεις και των συντακτών των τεχνικών εκθέσεων καταστροφής παγίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αρχικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν 20, βάση της ποινικής δίωξης που είχε ασκηθεί, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Ασπρογέρακας στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει την παραπομπή 16 ατόμων σε δίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά