Logo

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα αθώος για δολοφονία που διαπράχθηκε πριν από 19 χρόνια



 
 

Η ένδειξη «ανεξιχνίαστη» θα συνοδεύει πλέον την υπόθεση της άγριας δολοφονίας 23χρονου Αλβανού, που αποκαλύφθηκε πριν από 19 χρόνια, μετά την ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης με την οποία αθωώθηκε 54χρονος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος επί 15 μήνες με την κατηγορία ότι σκότωσε το νεαρό.

Η υπόθεση που απασχόλησε το ΜΟΔ της Θεσσαλονίκης είχε όλα τα συστατικά ενός καλοστημένου θρίλερ. Το πτώμα του 23χρονου Αλβανού είχε εντοπιστεί πριν 19 χρόνια απανθρακωμένο σε  δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας. Για πολλά έτη παρέμενε άγνωστη για τις αρχές η ταυτότητα του θύματος, καθώς η σορός,  εκτός από καμένη, ήταν φαγωμένη από ζώα, ενώ έλειπαν τμήματα των χεριών του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο παθών είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγητικό όπλο και πιθανολογήθηκε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο απ' εκείνο όπου βρέθηκε το πτώμα του.

Πριν από, περίπου, 1,5 χρόνο ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφερε να ταυτοποιήσει το θύμα, χάρη σε ηλεκτρονικό σύστημα αντιπαραβολής παλαμικών αποτυπωμάτων. Όπωςαποκαλύφθηκε ο δολοφονημένος ήταν ένας 23χρονος σεσημασμένος από το Σεπτέμβριο του 1996 για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αρχές έφθασαν στον 54χρονο κατηγορούμενο όταν εξαιτίας ενός δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε σε μία λευκή κολλητική ταινία πάνω σε νάιλον σακούλα, που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του νεαρού Αλβανού. Μετά από δακτυλοσκοπική εξέταση αποδείχθηκε ότι ανήκε στον 54χρονο, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2016 συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι  διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 23χρονο και ότι τον φιλοξενούσε κατά καιρούς στο σπίτι του, αλλά υποστήριξε ότι διέκοψαν τη σχέση τους πριν το θύμα «εξαφανισθεί». Ο ίδιος εκτιμά ότι ο δράστης  ή οι δράστες του εγκλήματος προέρχονται από κύκλωμα διακίνησης ινδικής κάνναβης, το οποίο - όπως επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία - εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια του 23χρονου, όταν εκείνος έδωσε πληροφορίες στην αστυνομία για τη δράση των διακινητών.

Αναφορικά με το αποτύπωμα είπε ότι ο ίδιος εργαζόταν την επίμαχη περίοδο σε βιοτεχνία ενδυμάτων και λόγω της δουλειάς χρησιμοποιούσε κολλητικές ταινίες για τη συσκευασία ρούχων. Πιθανότατα,  πρόσθεσε, το θύμα έκανε χρήση της συγκεκριμένης ταινίας για να συσκευάσει ναρκωτικά.

Επίσης, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε μη ταυτοποιημένα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν πάνω σε τμήματα της κολλητικής ταινίας, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ελλείψει ευκρινών και επαρκών χαρακτηριστικών, κρίθηκαν ακατάλληλα προς αξιοποίηση κατά την εργαστηριακή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ..

Οι ισχυρισμοί του φαίνεται ότι έπεισαν τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους της σύνθεσης, οι οποίοι ομόφωνα  έκριναν αθώο τον κατηγορουμενο από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ανάλογη ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει από το δικαστήριο να αθωώσει τον 54χρονο λόγω αμφιβολιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά