Logo

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το δεύτερο αίτημα για έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας απέρριψε και το δεύτερο αίτημα που είχαν υποβάλει οι τουρκικές αρχές για την έκδοση των τριών από τους οκτώ αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο από τη χώρα τους λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι και η Εισαγγελέας, Ουρανία Σταθέα, είχε προτείνει να μην εκδοθούν οι τρεις στρατιωτικοί για να δικαστούν στη χώρα τους, επικαλούμενη την απόφαση του Αρείου Πάγου που τασσόταν κατά της έκδοσης και των οκτώ.

«Για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σταθέα τονίζοντας ότι σε περίπτωση που εκδοθούν δε θα έχουν τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης.

«Ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής», τόνισε.

Τι υποστήριξαν οι τρεις στρατιωτικοί

Από την πλευρά τους, οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί είπαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν βασανιστήρια και πρόσθεσαν ότι στη χώρα τους δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά το δημοψήφισμα.

Και όλα αυτά, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτηση και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά