Logo

Η Δικαιοσύνη δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου



 
 

Στη δέσμευση της ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, προχώρησαν οι δικαστικές αρχές. Η ενέργεια αυτή έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγεται για δωροδοκίες από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα και από που προέρχοναι τόσο τα  ποσά στις τραπεζικές καταθέσεις του όσο και τα τιμήματα που καταβλήθηκαν για την αγορά ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, μετά από αίτημα της νέας Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, δεσμεύονται τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Παπαντωνίου.

Η δέσμευση περιλαμβάνει το σπίτι του στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Δέσμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών και για Σταυρούλα Κουράκου - Νικήτα Παπαντωνίου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ειδικότερα, έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή αλλά η δέσμευση δεν επεκτείνεται σε πιθανά ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες του εξωτερικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας δεσμεύονται η ακίνητη περιουσία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου και του γιου του (από τον γάμο του με τη Λία Καρτάλη), Νικήτα Παπαντωνίου.. Ο τελευταίος είναι από τα πρώα στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την ανοικτή διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, με σκοπό την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας.

 Το ζεύγος Παπαντωνίου έχει βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη ,όταν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», αποκαλύφθηκε λογαριασμός της Στυαρούλας Κουράκου με ποσό πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο σύζυγοι, που έχουν καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αφορούν την κ. Κουράκου και τον πρώην σύζυγο της και ότι επρόκειτο για χρήματα που προορίζονταν για τα δύο παιδιά της.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες έγινε και έφοδος στο σπίτι και στο γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου και κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά