Logo

Στο ΣτΕ προσέφυγε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη



 
 

Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλοντας την πειθαρχική απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε στέρηση μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα, ζητά την ακύρωση ως παράνομης και αντίθετης στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή σε βάρος της.

Χαρακτηρίζει, ειδικότερα, στις  100 σελίδες της προσφυγής της αόριστες τις εφέσεις που ασκήθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την πρόεδρο του συμβουλίου επιθεωρήσεως των δικαστηρίων Δήμητρα Μπουρνάκα με τις οποίες ζητούσαν να της επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, λόγω της βαρύτητας των παραπτωμάτων της αλλά και της εμπειρίας που διαθέτει..
Η πειθαρχική ποινή στην κ. Τσατάνη επιβλήθηκε για χειρισμούς ασυμβίβαστους με το αξίωμα της που θίγουν το κύρος της Δικαιοσύνης και για βαριά αμέλεια στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπολου.
Η εισαγγελική λειτουργός στην προσφυγή της αναφέρει ότι είναι εσφαλμένη την απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου ενώ κατηγορεί την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για την  απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης από την πειθαρχική διαδικασία που υπέβαλε σε βάρος της. Μάλιστα επισημαίνει ότι ως προς το ζήτημα αυτό, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος της σε δίκαιη δίκη και για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά