Logo

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απέσυρε τη διάταξη που καταργούσε το δικηγορικό απόρρητο



 
 

Αποσύρθηκε, τελικά, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία καταργούσε πλήρως το δικηγορικό απόρρητο σε φορολογικές υποθέσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι  η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε, μετά  την επιστολή του Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και την καθολική αντίδραση του νομικού κόσμου.

Ο κ. Αλεξανδρής με την επιστολή του ζητούσε την απόσυρση της εν λόγω διάταξης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η προτεινόμενη -πλήρως αόριστη κατά περιεχόμενο- ρύθμιση, καταργεί συλλήβδην κάθε επαγγελματικό απόρρητο, παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δικηγορικού απορρήτου και αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δlκαιοταξίας»

Όπως έγινε γνωστό,  η διάταξη, που περιλαμβανόταν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις»,  αποσύρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέρριψε στο υπουργείο Οικονομικών την ευθύνη για την παρουσία της διάταξης στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αναφέροντας:  «Ενημερώθηκα κι εγώ από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κι η κυρία Παπανάτσιου ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση αυτής της διάταξης, που δεν εκφράζει και τη βούληση της κυβέρνησης»,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά