Logo

Ηράκλειο: Στο εδώλιο ξανά η ταμίας του πρώην δήμου Νεάπολης για την υπεξαίρεση 1 εκατ ευρώ!



 
 

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο  αναμένεται να εκδικάστεί την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό η  υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του πρώην δήμου Νεάπολης, στο Λασίθι.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει η  επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην καποδιστριακού δήμου, η οποία το 2014 είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης) σε κάθειρξη  18 ετών.

Το δικαστήριο του πρώτου βαθμού είχε κρίνει ένοχη για υπεξαίρεση  την 49χρονη κατηγορούμενη, η οποία "γλίτωσε" τα ισόβια, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αμέσως μετά την πρωτοβάθμια απόφαση η καταδικασθείσα είχε οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή της, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι η έφεσή της δεν πρέπει να έχει  αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, η κατηγορουμένη είναι εδώ και μερικούς μήνες ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατηγορούμενοι, εκτός από την ειδική ταμία, ήταν άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου. Και οι πέντε είχαν κριθεί αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατά την απολογία της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η κατηγορουμένη ειδική ταμίας είχε παραδεχθεί ότι υπεξαίρεσε ποσό 237.000 ευρώ - δηλώνοντας άγνοια για την "τύχη" του υπολοίπου ποσού ύψους, περίπου 800.000 ευρώ - και είχε ζητήσει συγγνώμη για την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να καταχραστεί τα χρήματα, καθώς είχε πέσει θύμα κυκλώματος τοκογλύφων.  

Χαρακτηριστικά σε εκείνη την απολογία της η κατηγορουμένη είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η πράξη μου είναι ελεεινή. Και ακόμα πιο ελεεινό είναι ότι πήρα ανθρώπους στο λαιμό μου. Δεν μου φταίνε οι άνθρωποι. Τους ζητάω δημόσια συγνώμη. Δεν έχουν καμία σχέση με την δική μου κίνηση. Κανείς δεν μπορούσε να πάρει χαμπάρι. Πάντα λογάριαζα την γνώμη των άλλων. Δεν ήθελα να σκέφτονται το παραμικρό για μένα. Πόσο μάλλον να προκαλώ λύπηση. Ντρέπομαι. Κάποτε, ήμουν ένας άνθρωπος σοβαρός, ευυπόληπτος. Έφθασα στο σημείο να βρίσκομαι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πήρα και κόσμο στο λαιμό μου. Αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Ούτε τα μάτια μου δεν θα μπορούσα να κλείσω κάποτε. Για ποιον λόγο να τους καλύψω; Είμαι ένα χρόνο φυλακή και η φυλακή είναι δύσκολο πράγμα. Λέω την αλήθεια για να μπορέσω να κοιμηθώ τη νύχτα ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  7-6-2017 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Κρήτη: Κάθειρξη 18 ετών στην ταμία δήμου - Αθώος ο πρώην δήμαρχος


Τελευταία Δικαστικά