Logo

Δικογραφίες κατά μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς - Καταδίκη των επιθέσεων από τους συμβολαιογράφους



 
 

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων, με αφορμή τη χθεσινή ένταση που επικράτησε στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η σχετική διαδικασία.

Η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων», ενώ στρέφεται -κατά πληροφορίες- εναντίον δύο ακτιβιστών, εκ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας εκπαιδευτικός. Καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, αστυνομικοί -στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- «πήγαν σε σπίτι μέλους του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών χωρίς όμως να το βρουν εκεί» δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, σε διαδικτυακή ανάρτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «από εδώ και μπρος κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Να σημειωθεί ότι παλιότερες κινητοποιήσεις ακτιβιστών εναντίον των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας με εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά συμβολαιογράφων της πόλης για ματαιώσεις πλειστηριασμών.

Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά τη διεξαγωγή πλειστηριασμών

H συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τα νέα κρούσματα επιθέσεων κατά συμβολαιογράφων που βρίσκονταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς, όπως ο νόμος τους επιβάλλει, όπως λένε.

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για «τη συμμετοχή και μάλιστα με ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, στα χθεσινά επεισόδια, προσώπου που έχει καταλάβει, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θέση με κορυφαίο θεσμικό ρόλο και έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου».

Όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, αναφέρει η συντονιστική επιτροπή, «η διενέργεια του πλειστηριασμού αποτελεί σύμφωνα με το νόμο, καθήκον του συμβολαιογράφου, ο οποίος, εφόσον οριστεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού, οφείλει να τον διενεργήσει, αλλά αντίστοιχα αποτελεί υποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε τέτοιου πλειστηριασμού».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι χθες, με αφορμή αστήρικτες καταγγελίες από πρόσωπα που δεν είχαν κανονικά το δικαίωμα να βρίσκονται σε απόσταση επαφής με τους συμβολαιογράφους, ταλαιπωρήθηκαν για ώρες οι συμβολαιογράφοι σε αστυνομικό τμήμα, «μόνο και μόνο επειδή προσπάθησαν να πράξουν αυτό που ο νόμος τους επιβάλλει, όπως, προς τιμήν τους, αμέσως διέγνωσαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, μόλις επιλήφθηκαν της υπόθεσης».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η προσπάθεια, όμως, εκφοβισμού μας, με μεθόδους τραμπουκισμού και στη συνέχεια με αστήρικτες καταγγελίες, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει».

Καταλήγοντας, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει:

«Δεν μπορούμε, λοιπόν και εμείς να μην αναρωτηθούμε: Μήπως, πίσω από όλα τα μεγάλα λόγια, ο καυγάς γίνεται για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων άμεσα συνδεδεμένων με τη διαδικασία πλειστηριασμού;».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά