Logo

"Θαλασσοδάνεια" σε ΜΜΕ: Διώξεις για κακουργήματα στους υπευθύνους της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. και σε 39 στελέχη των Τραπεζών Εθνική, Πειραιώς και Alpha



 
 

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκληματος παρήγγειλε την άσκηση  ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. και των  τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς  για τα δάνεια που έλαβε ο εκδοτικός όμιλος.

Σύμφωνα με την παραγγελία, που διαβιβάστηκε την Παρασκευή στον Προϊστάμενο της   Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο,  η ποινική δίωξη θα αφορά τα κακουργήματα:
* απιστία άπαξ και κατ'εξακολούθηση, αδίκημα που στρέφεται κατά συνολικά 39 στελεχών των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς (μελών των επιτροπών πιστοδοτήσεων, και εισηγητών  για τη χορήγηση των δανείων)
* ηθική αυτουργία σε απιστία, αδίκημα που στρέφεται κατά των  Γιώργου Μπόμπολα και άλλων διευθυντικών στελεχων της ΠΗΓΑΣΟΣ.
Η παραγγελία για  άσκηση ποινικής δίωξης δόθηκε από τον επικεφαής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα δάνεια που έλαβε ο εκδοτικός όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ.
Ο φάκελος για την ΠΗΓΑΣΟΣ αποτελεί μέρος της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διεξάγει η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημία που υπέστησαν οι τρεις εμπλεκόμενες τράπεζες από τα δάνεια προς  την ΠΗΓΑΣΟΣ, ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Αντικείμενο της  έρευνας που διενήργησε η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για την ΠΗΓΑΣΟΣ  ήταν να διαπιστωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις για τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος. Επίσης, ερευνήθηκε κατά πόσο εξυπηρετούνται τα δάνεια αυτά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά