Logo

Το ΣτΕ μείωσε τις ποινές των διευθυντών των φυλακών για τα ''πάρτι'' του Ξηρού και των «Πυρήνων της Φωτιάς»



 
 

Με μισθούς 6 μηνών θα …πληρώσουν τελικά οι δυο -διαδοχικοί- διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού, τα πάρτι -πρωτοχρονιάτικο αλλά και άλλα- μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και κρατουμένων – κατηγορουμένων για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι διευθυντές των φυλακών Ιωάννης Ανέστης και Μαρία Στέφη (η δεύτερη αντικατέστησε τον πρώτο) ζητώντας την ακύρωση της ποινής τους, με δύο αποφάσεις του μείωσε την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού ενός υπηρεσιακού βαθμού που τους είχε επιβληθεί σε πρόστιμο 6 μισθών. Για το ίδιο πειθαρχικό αδίκημα τιμωρήθηκαν 8 αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, κ.λπ. με ποινή στέρησης αποδοχών 4 μηνών, ενώ άλλοι τόσοι απηλλάγησαν.

ΤΑ ΠΑΡΤΙ

Η υπόθεση, που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις μετά την απόδραση του Χριστοδούλου Ξηρού που δεν επέτρεψε από 7ήμερη άδεια, αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι το 2013 του Χριστόδουλου Ξηρού με τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην Ε΄ πτέρυγα.

Στις αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρεται ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια (Νοέμβριος 2011 - Δεκέμβριος 2013) ήταν «σύνηθες το φαινόμενο των πολυάριθμων μετακινήσεων» του Χριστόδουλου Ξηρού προς την πτέρυγα των ομοϊδεατών του Πυρήνων της Φωτιάς.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο των 16 βιβλίων εισόδου-εξόδου της Α΄ και Ε΄ πτέρυγας προέκυψε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Α΄ πτέρυγα ήταν την 5η Νοεμβρίου 2011 και παρέμεινε εκεί δύο ώρες. Υπήρξαν και μέρες επισκέπτονταν την εν λόγω πτέρυγα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα. Οι επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων, επιβεβαιώθηκε και από τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα αναφέρεται στις αποφάσεις:

«Ο Ξηρός τακτικότατα μετέβαινε και πραγματοποιούσε επισκέψεις στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών, συγχρωτιζόμενος με τους εκεί κρατούμενους … οι δε μεταβάσεις αυτές λάμβαναν χώρα μέσω του αρχιφυλακείου, το οποίο ήταν ενήμερο και τις επέτρεπε».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2017 από directNEWS.gr πηγή:star.gr


Τελευταία Δικαστικά