Logo

Νέα δίωξη για εξοπλιστικά: Τσοχατζόπουλος και Λιακουνάκος κατηγορούνται για τα αντισταθμιστικά των ΣΙΝΟΥΚ



 
 

Με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ασκήθηκε μία ακόμα ποινική δίωξη για την σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων στο πλαίσιο της προμήθειας των ελικοπτέρων τύπου ΣΙΝΟΥΚ. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή μόνη αρμόδια για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, επί υπουργίας του οποίου υπογράφηκε η επίμαχη σύμβαση.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη περιλαμβάνει τα κακουργήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας  στην πράξη αυτή και αφορά την σύμβαση αντισταθμιστικών  ωφελημάτων στο πλαίσιο της προμήθειας των ελικοπτέρων τύπου ΣΙΝΟΥΚ  που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 1998. Η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων - ύψους  40,5 εκατ. δολαρίων - ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.

Με απόφαση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο δικαστικός φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμάς Λιακουνάκος (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ) και Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ) .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά