Logo

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ως ὐποπτοι για κακούργημα Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου



 
 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου κλήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ως ύποπτοι για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, αδίκημα που αφορά στις δύο φορολογικές ενημερότητες τις οποίες φέρονται να έλαβαν παρανόμως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσουν, πριν από περίπου ένα χρόνο, τη βίλα της Σύρου.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του, σύμφωνα με πληροφοριίες, υπέβαλαν την Πέμπτη στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, πολυσέλιδα υπομνήματα στο πλαίσιο της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται. 

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει έως τώρα η εισαγγελική έρευνα οι φορολογικές ενημερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν σε εκκρεμότητα φορολογικές οφειλές του ζεύγους Παπαντωνίου.

Με την ιδιότητα του υπόπτου, ως αυτουργοί στο κακούργημα της ψευδούς βεβαιώσεως, έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι χτης ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις επίμαχες ενημερότητες.

Μόλις ολοκληρωθεί η  έρευνα που αφορά στην πώληση του ακινήτου στη Σύρο η εισαγγελική λειτουργός θα αποφανθεί, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τις επόμενες κινήσεις της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά