Logo

Φυλάκιση 4 ετών στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες



 
 

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας διεξήχθει την Τετάρτη η δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, που είχαν υποβάλει το 2010.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ προέκυψε ένας λογαριασμός της κυρίας Κουράκου ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο ελβετικός λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000 και αφορούσε χρήματα της κ. Κουράκου και του πρώην συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Υποστήριξε, επίσης, πως το 2010 το επίμαχο ποσό επαναπατρίστηκε και περιήλθε στα παιδιά της συζύγου του, από τον πρώτο γάμο. Και οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου και εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Σημειώνεται, ότι σε πρώτο βαθμό το ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ο καθένας, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Την ίδια ακριβώς ποινή επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους και το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά