Logo

Επικυρώθηκε από το ΣτΕ η απόλυση εφοριακού που πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα



 
 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που είχε επιβληθεί σε μία εφοριακό, η οποία νόθευε δημόσια έγγραφα με αλλαγή χρονολογιών προκειμένου να γλιτώνουν εταιρείες την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η εφοριακός πλαστογράφησε το έτος σε διακοπή εργασιών Ομόρρυθμης Εταιρείας έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ και της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και να πληρωθούν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ίδιο έκανε και σε άλλες εταιρείες προκαλώντας ζημία χιλιάδων ευρώ στο ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, κ.λπ.

Η ίδια υποστήριζε στην προσφυγή της ότι η πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε  ήταν αντισυνταγματική και μη νόμιμη γιατί δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την προηγούμενη ακρόαση του εγκαλουμένου, καθώς και ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή αναλογικότητας γιατί η ποινή είναι... μεγάλη σε σχέση με το τελεσθέν αδίκημα.

Ως προς το ποινικό μέρος της υπόθεσης,  η εφοριακός κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία και παράβαη καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, με απόφαση η οποία επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και κατέστη αμετάκλητη από το 2008. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά