Logo

Για κακούργημα διώκονται Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου για την πώληση του σπιτιού στη Σύρο



 
 

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στο ζεύγος Παπαντωνίου, προκειμένου να πουλήσει το σπίτι του στη Σύρο.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, που αποδίδεται στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και της ψευδούς βεβαιώσεως ως αυτουργοί της οποίας φέρονται δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς. 

Κατά τους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, οι οποίοι διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παραγγελίας της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, οι δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ «χορήγησαν παρανόμως» στο ζευγάρι φορολογική ενημερότητα αν και «ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ότι ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο». Επίσης, οι εισαγγελείς αποδίδουν «δόλιες ενέργειες» στον πρώην υπουργό και στη σύζυγό του προκειμένου να αποκομίσουν όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν δύο φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες πήρε το ζεύγος Παπαντωνίου πριν από περίπου έναν χρόνο από την ΔΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει πολυτελές σπίτι που είχε κατασκευάσει στη Σύρο. Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, πριν από περίπου 15 χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται σε δημοσιεύματα να πουλήθηκε πριν από έναν χρόνο το ακίνητο είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίμαχη αγοραπωλησία ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και ως προς το σκέλος ελέγχου της νομιμότητάς της, ώστε να εντοπιστεί εάν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση του σπιτιού στη Σύρο να είναι εικονική.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά