Logo

Κως: Προφυλακίστηκαν και οι τρεις Τούρκοι για τη μεταφορά με ιστιοφόρο 750 κιλών χασίς [φωτο]



 
 

Προφυλακίστηκαν αμέσως μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις Τούρκοι που κατηγορούνται για την μεταφορά των 750 κιλών χασίς, τα οποία εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος την περασμένη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το πλοίο Φ/Γ “SHIRVAN”, με σημαία Μάλτας, να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο προχώρησε στη ρυμούλκηση του στο λιμάνι του Μανδρακίου.

Ωστόσο, στην έρευνα που ακολούθησε από τη Λιμενική Αρχή Νισύρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του σκάφους 750 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μέσα σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες.

Στις απολογίες τους οι δύο επιβάτες 43 και 39 ετών οι οποίοι είναι συγγενείς υποστήριξαν πως είχαν πληρώσει για να κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και στα τουρκικά παράλια με κατάληξη την Κωνσταντινούπολη και για τα ναρκωτικά πληροφορήθηκαν όταν τους ενημέρωσαν οι λιμενικοί.

Άγνοια για το φορτίο ισχυρίστηκε πως είχε και ο καπετάνιος του σκάφους, λέγοντας ότι αν γνώριζε για τα ναρκωτικά θα τα πετούσε στη θάλασσα τις τέσσερις ώρες που το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο.

Οι αιτιάσεις όμως δεν έπεισαν και έτσι οδηγήθηκαν στις φυλακές για κακουργηματικού βαθμού αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά