Logo

Ξανάρχισαν πλειστηριασμοί και κινητοποιήσεις



 
 

Με την έλευση των ΜΑΤ ξανάρχισαν οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας μετά την καλοκαιρινή διακοπή του Αυγούστου. Παρόντα τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης. Θόλο ακόμα το τοπίο σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Όπως συνήθως τις Τετάρτες στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως βρίσκονταν μέλη του «Δεν Πληρώνω», του ΕΠΑΜ και της ΛΑ.Ε καθώς και από άλλες συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αυτό που άλλαξε και έκανε τα μέλη των κινημάτων να μιλούν για σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης ήταν ότι έκανε την εμφάνιση της μία διμοιρία των ΥΜΕΤ. Ασχολίαστα δεν έμειναν και τα όσα έγιναν πριν από λίγες μέρες στο Ρέθυμνο με την κατάσχεση επιχείρησης παρουσία των ΜΑΤ.

Τα μέλη των κινημάτων βρίσκονταν έξω από τη δικαστική αίθουσα 7 όταν τα πλησίασαν τα ΥΜΕΤ, με εκείνα να παραμένουν εκεί κρατώντας τα πανό τους, χωρίς να υπάρξει τελικά ένταση και την αστυνομική δύναμη στη συνέχεια να απομακρύνεται υπό τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Από τους 33 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έλαβαν χώρα τελικά δύο, ένας εκούσιος μεταξύ πολλών κληρονόμων και των μετοχών της «Πήγασος» για τις οποίες δεν έγινε προσφορά.

«Όπως είδατε δεν έγινε κανένας απολύτως πλειστηριασμός. Πρώτη φορά έρχονται τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Αθήνας μετά από πολλά χρόνια. Το κίνημα εδώ λειτουργεί ειρηνικά και υπεύθυνα και επιτελεί έναν μεγάλο κοινωνικό ρόλο. Διώξαμε όμως τα ΜΑΤ. Κάναμε διάβημα στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό όπως και τον επικεφαλής των ΜΑΤ και υποχρεώθηκαν να φύγουν, να μην είναι στο χώρο του Ειρηνοδικείου. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Όπου υπάρχει δυνατή αντίσταση μπορούν να έρχονται και νίκες.

»Η κυβέρνηση μαζί με όλες τις μνημονιακές δυνάμεις σχεδιάζει ένα μεγάλο τσουνάμι για να πάρουν τις πρώτες κατοικίες, τις λαϊκές περιουσίες και να πτωχεύσουν και να εκπλειστηριάσουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό για να διασωθούν οι τράπεζες και να μη γίνει ανακεφαλαιοποίηση. Τους λέμε καθαρά ότι τα σχέδια αυτά θα μείνουν στα χαρτιά.

»Οι πλειστηριασμοί είτε ηλεκτρονικοί είτε όπως τώρα δεν πρόκειται να περάσουν. Θα ματαιωθούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που σχεδιάζουν. Λέω στην κυβέρνηση να μην κάνουν όνειρα θερινής νυκτός. Θα βρουν ένα τείχος απέναντί τους από τα κινήματα και την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

*Του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2017 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά