Logo

Νέος ανακριτής στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη



 
 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται ξανά η δικαστική έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015.

Η εφημερίδα «Έθνος» σε δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής αναφέρει ότι τη δικογραφία ανέλαβε νέος ανακριτής. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η δικογραφία αλλάζει χέρια.

Ο δικηγόρος της  οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας  στην εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις στους φοιτητές που ἠδη αντιμετωπίζουν το αδίκημα της πρόκλησης  επικίνδυνων σωματικών βλαβών στον άτυχο Βαγγέλη.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις», δήλωσε ο Δ. Μπούκας.

Ο νέος ανακριτής που ανάλαβε την υπόθεση θα μελετήσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία, προκειμένου να ρίξει ως στα σημεία εκείνα της υπόθεσης που παραμένουν σκοτεινά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η δικογραφία είναι μεν ενιαία, όμως στην ουσία διακρίνεται σε δύο μέρη με το πρώτο να αφορά τον εκφοβισμό του φοιτητή, για τον οποίο κατηγορούνται επτά συνφοιτητές του και το δεύτερο έχει να κάνει με την ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι».

Όπως έχει διαπιστωθεί από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι τώρα η ανάκριση, ο  Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά