Logo

Καλαμάτα: Κάθειρξη 8 ετών σε πρώην πράκτορα του ΟΠΑΠ για υπεξαίρεση



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 8 ετών σε Καλαματιανό πρώην πράκτορα του ΟΠΑΠ, για υπεξαίρεση 228.101 ευρώ. Υπάλληλος του Τμήματος Λογιστικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως από τον κατηγορούμενο - έκανε αυτή τη δουλειά από το 1988 - αφαιρέθηκε η άδεια γιατί, παρότι είχε κάνει τρεις φορές διακανονισμό για τα χρωστούμενα, πλήρωσε μόνο μια φορά 2.100 ευρώ το Νοέμβριο του 2004 και από τότε τίποτα, κι έτσι το 2008 του πήραν το πρακτορείο.

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας, στο  οφειλόμενο ποσό περιλαμβάνονται τόκοι και προσαυξήσεις από το 2008 έως σήμερα. Η μάρτυρας είπε ακόμα πως ο κατηγορούμενος έχει δεχτεί την οφειλή του, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για να ξεπληρώσει έστω μέρος της.

Η πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου - ο ίδιος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του- κατέθεσε την Τρίτη  στο δικαστήριο πως ό,τι έπαθε το έπαθε από την καλή του την καρδιά.

Υποστήριξε, συγκεκριμένα,  ότι ένας φίλος του έπαιζε μεγάλα ποσά στο «Στοίχημα» χωρίς να τον πληρώνει, και μετά όταν πήγαν στα δικαστήρια επειδή ο πρώην πράκτορας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του, αυτός δεν παραδέχτηκε τίποτα. Σύμφωνα μάλιστα με τη μάρτυρα αυτός ο… φίλος χρωστάει 160.000 ευρώ στον πρώην σύντροφό της, ενώ με μικρότερα ποσά τον είχαν φεσώσει και άλλοι.

Η μάρτυρας πρόσθεσε πως σήμερα  ο κατηγορούμενος είναι κατεστραμμένος οικονομικά και στα 51 του χρόνια επιβιώνει με τη σύνταξη της μάνας του, η οποία και τον φροντίζει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πράκτορας άρχισε να μην καταβάλλει στον ΟΠΑΠ τα ποσά που έπρεπε σύμφωνα με τον τζίρο του πρακτορείου του, από το 2002 και μετά.

Το δικαστήρο έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς τον κατηγορούμενο  και έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τον όρο να εμφανίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά