Logo

Όλο το κατηγορητήριο κατά του 29χρονου για τα "τρομοδέματα" και την επίθεση στον Παπαδήμο



 
 

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ., σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, φέρεται να εντάχθηκε από τις  αρχές του Δεκέμβριου 2016, ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Στο κατηγορητήριο, που έχει συντάξει ο ειδικός εφέτης ανακριτής αποδίδεται στον 29χρονο:

*Η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος στις 25 Μαΐου 2017 την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στη συμβολή των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.

*Η αποστολή  των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Αναλυτικότερα για την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στο κατηγορητήριο καταλογίζεται στον κατηγορούμενο ότι: «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Στη συνέχεια στο κατηγορητήριο τονίζεται πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα υπογραμμίζεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Αναφορικά με τα οκτώ τρομοδέματα που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου το κατηγορητήριο αποδίδει στον 29χρονο ότι είναι ο κατασκευαστής τους.  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 29χρόνος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες και τελικά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονερι Αττικης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά